Tranio: Οι ξένοι επενδυτές ψάχνουν ακίνητα σε νέες γειτονιές στην Αθήνα λόγω εξομάλυνσης της οικονομικής κρίσης

Πόσο έχουν μειωθεί οι τιμές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης;

Νέα στρατηγική χαράσσουν οι ξένοι επενδυτές όσον αφορά την εκμίσθωση κατοικιών μέσω ψηφιακών βάσεων τύπου Airbnb λόγω αυξημένης ζήτησης, αλλά και της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, πολλές φορές οι προσδοκίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι έτσι οι τιμές φτάνουν έως και τα €2.000/τ.μ. για κατοικίες άνω των 30 ετών, που βρίσκονται σε περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Έτσι, πολλές εταιρείες ψάχνουν εναλλακτικές, με αποτέλεσμα περιοχές όπως το Κουκάκι κι η Πλάκα να επισκιάζονται από τον Κεραμεικό και τα Εξάρχεια.

Η ρωσική επενδυτική εταιρεία Tranio έχει προχωρήσει σε ανάλογη μελέτη μιας κι οι προαναφερθείσες περιοχές έχουν πιο χαμηλές τιμές, είναι κοντά στο αθηναϊκό κέντρο κι εξυπηρετούνται από μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία έχει αρχίσει την ανακατασκευή κτηρίου 12 διαμερισμάτων επί της οδού Αθηνάς, κόστους 1,3 εκατ. ευρώ, με σκοπό την εκμετάλλευσή του σε τέτοιες ψηφιακές πλατφόρμες.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 44% στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αν και σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται αύξηση λόγω της ζήτησης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, που αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Η Καθημερινή», οι συναλλαγές κατοικιών στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 49,2% κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου πενταμήνου (περίοδος Ιανουαρίου - Μαΐου), συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, το 2017 είχε σημειωθεί αύξηση των αγοραπωλησιών της τάξεως του 18%, ενώ το 2016 η άνοδος είχε ανέλθει σε 27,7%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ