Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε δροσιστική μπίρα με τζίντζερ

Ιδού η πιο απολαυστική Τζιτζιμπίρα με οδηγίες του Άκη μας!

Συστατικά
Για το σιρόπι με τζίντζερ

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 ml νερό
2 κ.σ. λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Για τη μπίρα

1/8 κ.γ. μαγιά μπίρας σε σκόνη
το σιρόπι από τζίντζερ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1750 ml νερό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
Το περνάμε στον τρίφτη από τις μικρές τρύπες.
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το τζίντζερ.
Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι για μία ώρα.
Περνάμε το μείγμα από σίτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σε ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι 2 λίτρων αδειάζουμε το κρύο σιρόπι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη μαγιά και γεμίζουμε με το υπόλοιπο νερό.
Αφήνουμε για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος..
Λόγω ζύμωσης θα δημιουργηθούν φυσαλίδες αερίου μέσα στο μπουκάλι. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το μπουκάλι δεν θα μπορούμε πια να το πιέσουμε.
Διατηρούμε για 4 μέρες στο ψυγείο.
Στο ψυγείο μειώνεται η ζύμωση αλλά δεν σταματά. Που και που ξεβιδώνουμε το καπάκι για να απελευθερώσουμε λίγο από το διοξείδιο που δημιουργείται.
ΠΑΝΤΑ το έχουμε σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι.

Tip
Μπορείτε να σερβίρετε την τζιτζιμπίρα σας σε γυάλινα μπουκάλια αλλά να την αποθηκεύσετε σε πλαστικά! 

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.