Αυστηρές κυρώσεις για «πειραγμένες» αντλίες - Τι αλλάζει & ποιες νέες ρυθμίσεις αναμένονται

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει την παροδική αναστολή λειτουργίας των σημείων των πρατηρίων καυσίμων που εντοπίζονται με «πειραγμένες» αντλίες, πέρα από τις κυρώσεις στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τα πρατήρια και τους υπευθύνους τους, έχει στα σκαριά σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Οικονομίας.

Με αυτό τον τρόπο η συγκεκριμένη παρέμβαση θα εισαγάγει ουσιαστικά την τιμωρία και του σημείου, κάτι που σημαίνει πως στο χρονικό διάστημα της αναστολής ο συγκεκριμένος χώρος δεν θα μπορεί να επαναλειτουργήσει ως πρατήριο ούτε από μία νέα επιχείρηση. Η ρύθμιση αναμένεται να είναι έτοιμη το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι αν ένα πρατήριο εντοπιστεί με «πειραγμένες» αντλίες δεν θα μπορεί να ανοίξει πάλι πρατήριο στο ίδιο σημείο σε άλλο όνομα.

Σημειώνεται ότι σήμερα αφαιρείται υποχρεωτικά και οριστικά η άδεια λειτουργίας και δεν επιτρέπεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον παραβάτη, στη σύζυγο και σε συγγενείς του μέχρι β’ βαθμού.

Αυτό που συμβαίνει είναι να εκδίδεται νέα άδεια λειτουργίας για το πρατήριο σε κάποιον τρίτο και πλέον θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική που θα εμποδίζει τη λειτουργία πρατηρίου στο ίδιο σημείο.