8 χρόνια πέρασαν από το θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου των media του Κύπριου Άντη Χατζηκωστή

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 11/01/2018, από τον χαμό του Άντη Χατζηκωστή. 
 

Ο Άντης Χατζηκωστής, έφυγε πρόωρα και ιδιαίτερα άδικα, από τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

Οκτώ χρόνια χωρίς το χαμόγελο, τις ικανότητες, τις ιδέες, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις πολλές και πλούσιες επαφές με το εξωτερικό, τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έκτισε με συνεργάτες, φίλους και πελάτες από τη δουλειά, σύμφωνα με το sigmatv.com.

Οι σπουδές και η επιστροφή στην Κύπρο

Ο Άντης Χατζηκωστής αφού σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε στην Κύπρο, μέσα της δεκαετίας του 1990 και ανέλαβε αμέσως δουλειά στον εκδοτικό οίκο ΔΙΑΣ, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα του οργανισμού.
 
Μερικά χρόνια αργότερα ο πατέρας του, Κωστής Χατζηκωστής εμπιστεύθηκε τον τριαντάρη Άντη για να αναλάβει τα ηνία του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ.


Η ανάληψη των ηνίων του ΔΙΑ

Ως επικεφαλής του ΔΙΑ ο Άντης Χατζηκωστής έβαλε όλο το μεράκι, τις ιδέες και το διευθυντικό του στυλ σε κάθε έκφανση δραστηριοτήτων του οργανισμού. Έφερε νέα ΜΜΕ στην Κύπρο, όπως περιοδικά και ιστοσελίδες, δημιούργησε την πρώτη δωρεάν εφημερίδα στη χώρα, λειτούργησε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σύναψε πολλές συνεργασίες με ελληνικά media, ενώ οδήγησε το Sigma στην κορυφή των τηλεθεάσεων.

Οι προσωπικές σχέσεις στις επιχειρήσεις

Παρόλο που αφιέρωνε αμέτρητες ώρες για τις εργασίες και την ανάπτυξη του ΔΙΑ, ο Άντης Χατζηκωστής είχε το χάρισμα να κτίζει προσωπικές σχέσεις με συνεργάτες αλλά και πελάτες από τον χώρο των κυπριακών επιχειρήσεων.
 
Η εκτίμηση προς το πρόσωπό του ήταν τεράστια ακόμη και από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, ενώ κατάφερε να έχει λόγο σε επίπεδο εκδοτών, πολιτικής ζωής και εξελίξεων αλλά και επιχειρήσεων.

*Τιμώ την μνήμη του Άντη Χατζηκωστή τον οποίο πρόλαβα να γνωρίσω μόλις λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, τον άδικο θάνατο του εξού και  αναδημοσιεύω σήμερα αυτό το άρθρο.

Ακόμα ήχοι στα αυτιά μου η φωνή του από την Κύπρο όταν μου μιλούσε γεμάτος ενέργεια και δυναμισμό δημιουργικότητα και χαρά μπορώ να πω...κρίμα ! Aς είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...

Ε.Ν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ