Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει λαχταριστό πιλάφι με κοτόπουλο και λεμόνι

Ένα γρήγορο πιάτο με φρεσκάδα και νοστιμιά.

Συστατικά

•    750 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 

•    250 γρ. λουκάνικο πικάντικο

•    1 κ.σ. ελαιόλαδο

•    1 μεγάλο κρεμμύδι 

•    4 σκ. σκόρδο 

•    1 κ.γ. πάπρικα

•    1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ

•    250 γρ. ρύζι μπασμάτι

•    50 γρ. αγριόρυζο προαιρετικά βρασμένο από πριν για 15-20 λεπτά περίπου

•    700 γρ. νερό

•    2 κύβοι κοτόπουλο

•    ξύσμα από 1 λεμόνι 

•    2 φρέσκα φύλλα δάφνης

•    1 ματσάκι μαϊντανό

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

•    Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας κομμένο σε κύβους μαζί με τα κρεμμύδια σε φέτες για τουλάχιστον 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεατικά.

•    Προσθέτουμε έπειτα το σκόρδο και την πάπρικα στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. 

•    Αδειάζουμε και την κονσέρβα με την ντομάτα κονκασέ και την ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα ρύζια, το ξύσμα, το νερό, τους κύβους και τα φύλλα δάφνης.

•    Ανακατεύουμε καλά, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σκεπασμένο για 12 λεπτά. 

•    Στα 9 λεπτά ελέγχουμε μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα. 

•    Όταν περάσει ο χρόνος αφαιρούμε το φαγητό από τη φωτιά και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά με το καπάκι για να αφρατέψει και τα μαγειρευτεί και άλλο το φαγητό με τον ατμό του. 

•    Τέλος ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό  και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Tip

Το ξύσμα του λεμονιού κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση οπότε μην το παραλείψετε. 

WHO IS WHO

 
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.