Ινδία: Κοριτσάκι 10 ετών έγκυος κέρδισε το δικαίωμα να κάνει έκτρωση στο παιδί του πατριού της

Δικαστήριο στην Ινδία ενέκρινε το αίτημα ενός 10χρονου κοριτσιού να κάνει έκτρωση το παιδί του πατριού της. 

Πρόκειται μια για ιστορική απόφαση, που αφορά χιλιάδες ανήλικα κορίτσια και την κοινωνία εν γένει. 
Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα ενός 10χρονου κοριτσιού να υποβληθεί σε άμβλωση του παιδιού του πατριού της, ο οποίος τη βίαζε κατ΄εξακολούθηση.

Το 10χρονο κορίτσι, από την πόλη Ροχτάκ της Βόρειας Ινδίας,  διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης.  Το δικαστήριο αποφάσισε να περάσει από μία ιατρική επιτροπή και το συμβούλιο των γιατρών να αποφασίσει πότε θα είναι εφικτό να αφαιρεθεί το παιδί από το σώμα της.

Σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας, απαγορεύεται η άμβλωση μετά το πέρας των 20 εβδομάδων εγκυμοσύνης.

Ο πατριός εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία, με την κατηγορία της σεξουαλικής βίας και του βιασμού κατ' εξακολούθηση εναντίον ανηλίκου, σύμφωνα και με το CCN. 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το κορίτσι μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε στιγμή σε έκτρωση, αμέσως μετά τη γνωμοδότηση του ιατρικού συμβουλίου.

Όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα, η μητέρα του κοριτσιού αντιλήφθηκε ότι είναι έγκυος μόλις την τελευταία εβδομάδα. Την οδήγησε στον γιατρό και αποκαλύφθηκε η όλη ιστορία.

Η γυναίκα άφηνε συχνά το κορίτσι μόνο του όταν πήγαινε στη δουλειά.

Η 10χρονη ομολόγησε στη μητέρα της ότι ο πατριός της την είχε βιάσει πολλές φορές και την απειλούσε να μην πει τίποτα σε κανέναν.