Σε μόλις 10 λεπτά φτιάξτε τιραμισού με πτι - μπερ και μούρα της Ντίνας Νικολάου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα από φρέσκα μούρα ή βατόμουρα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Στραγγίξτε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε και ραντίστε τα τριμμένα μπισκότα με 3, 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας.

ΥΛΙΚΑ

12 μπισκότα πτι-μπερ

1 λοβός βανίλιας

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κονσέρβα μούρα σε σιρόπι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο κόκκινο φρούτο σε κονσέρβα, όπως βατόμουρα ή κεράσια)

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβω τα πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
     
  • Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σπόρια.
     
  • Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη.
     
  • Ανακατεύω πολύ καλά.
     
  • Σε 4 χαμηλά και φαρδιά ποτήρια μοιράζω τα τριμμένα πτι-μπερ και τα βρέχω με το σιρόπι της κονσέρβας.
     
  • Μοιράζω τα μούρα (ή όποιο άλλο φρούτο έχω επιλέξει) στα ποτήρια και τα σκεπάζω με την κρέμα μασκαρπόνε.
     
  • Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρω.

 

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες.

Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα.

Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ