Καραβάτου, Νικόλτσιου, Λάσπα & 9 ακόμη γονείς στέλνουν τις ευχές τους στα παιδιά του «Μαζί για το παιδί»

Καραβάτου, Νικόλτσιου, Λάσπα & 9 ακομη γονείς εύχονται για τη νέα σχολική χρονιά

Οι:Κατερίνα Καραβάτου, Γιάννης Δάρρας, Μαρία Νικόλτσιου, Ράνια Καρατζαφέρη, Βασίλης Δρυμούσης, Κατερίνα Λάσπα, Μαρία Τζιρίτα, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Χρήστος Τριπόδης, Έλλη Αγγελιδάκη και η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με νέους στόχους, νέα όνειρα που παρανομαστή έχουν την Παιδεία.

Τα παιδιά του «Μαζί για το Παιδί» ξεκινούν και αυτά σήμερα την δική τους πορεία στην εκπαίδευση. Ένας δρόμος ανηφορικός μα οδηγεί στο όνειρο με πυξίδα την πίστη και την προσήλωση στον στόχο και τις ευχές αλλά και την θετική ενέργεια. Τέτοια θετική ενέργεια στέλνουν στα παιδιά του Μαζί για το Παιδί 12 γονείς οι όποιοι εύχονται εκ βάθος καρδίας. Ανάμεσα τους Ολυμπιονίκες, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, συγγραφείς και αθλητές…

Κατερίνα Καραβάτου, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια: Να δημιουργήσουν τα παιδιά χαρούμενες αναμνήσεις

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά μια ήρεμη, ήσυχη και δημιουργική σχολική χρόνιά!
Σ’αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε το σχολείο πρέπει να είναι το μέρος που τα παιδιά θα αισθάνονται ασφάλεια, θα μπορούν να προετοιμαστούν για ένα καλύτερο μέλλον και βέβαια θα περάσουν όμορφα και θα δημιουργήσουν δυνατές και χαρούμενες αναμνήσεις. Καλή χρόνια σε όλους!!!!

Γιάννης Δάρας, δημοσιογράφος, παρουσιαστής: Τα παιδιά να κτίζουν αληθινές φιλίες στο σχολείο

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά του κόσμου, να έχουν υγεία και πάντα ένα βιβλίο κάτω από το μαξιλάρι τους. Να σέβονται το συμμαθητή τους, να είναι δίκαιοι με το συνάνθρωπο τους και να εκτιμούν όσα κάνουν γι αυτά οι δάσκαλοι τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όσον αφορά τα δικά μου παιδιά, τη Λουίζα που θα φοιτήσει στην πέμπτη Δημοτικού και το Νίκο που ξεκινά στο Νηπιαγωγείο, να χαίρονται κάθε στιγμή που περνούν στο σχολείο και να κτίζουν αληθινές φιλίες που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή...Καλή σχολική χρονιά!».

Μαρία Νικόλτσιου, δημοσιογράφος – παρουσιάστρια: Γερά και τυχερά όλα τα παιδιά

«Να είναι γερά και τυχερά και να μην γνωρίζουν ποτέ πόλεμο και προσφυγιά».

Βασίλης Δρυμούσης, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, παρουσιαστής: Το σχολείο ένα καθημερινό καταφύγιο

«Η αλήθεια είναι πως όσες ευχές και να δίνουμε εμείς πρέπει κάποιοι άλλοι να κάνουν το καθήκον τους και μιλάω για τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία της Παιδείας. Αν υποθέσουμε ότι τα σχολεία ανοίγουν κανονικά εύχομαι στο δικό μου κοριτσάκι να μπει γρήγορα στο κλίμα του δημοτικού σχολείου και να το αγαπήσει και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά εκτός από υγείας βεβαίως, να βρουν στο σχολείο τους ένα καθημερινό καταφύγιο που δεν θα προσφέρει μόνο γνώση αλλά και ομαλή κοινωνικοποίηση. Ιδιαίτερα καλή χρονιά στα πρωτάκια».

Κατερίνα Λάσπα, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, : Συναρπαστική αρχή

«Σε όσους λένε “κάθε αρχή και δύσκολη”, τους απαντώ: δεν θα διαφωνήσω αλλά πιστεύω ότι κάθε αρχή, είναι κυρίως ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ!Γιατί:
Κάθε νέα μέρα είναι μια αλλαγή. Κάθε φορά που βγαίνει ο ήλιος, κάτι νέο έρχεται. Το δύσκολο το κατάφερε Αυτός: να ξημερώσει τη μέρα και να τη φωτίσει. Σε μένα μένει απλά να την περπατήσω με δύναμη, χαμόγελο και πίστη!
Καλή δύναμη σε όλους, για πολλά και ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ξεκινήματα, όποια στιγμή και αν έρθουν αυτά στη ζωή μας!».

Μαρία Τζιρίτα συγγραφέας: Μαζί για το παιδί, για το κάθε παιδί! Καλή αρχή!

«Πρώτη μέρα κι είμαστε μαζί. Για το κάθε παιδί αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή και σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, γεμάτο ελπίδα κι ενθουσιασμό. Μαζί με τους συμμαθητές του, τους δασκάλους του, όλοι μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη γνώση και στην παιδεία κι εμείς οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς, μαζί τους κι εμείς να τους στηρίζουμε και να τους δίνουμε την δύναμη που χρειάζονται για να φτάσουν στην αντίπερα όχθη. Κι όσο είμαστε μαζί, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε!
Μαζί για το παιδί, για το κάθε παιδί! Καλή αρχή!».

Βούλα Κοζομπόλη, Ασημένια Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης: Μια χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες

«Ως μητέρα και εγώ δύο μικρών παιδιών και με αφορμή την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς ,θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά του "μαζί για το παιδί" μια χρονιά γεμάτη νέες εμπειρίες, νέες φιλίες και γνώσεις και πολλά χαμόγελα! Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει  να χαμογελούν! Καλή σχολική χρονιά!».

Αγγελική Καραπατάκη, Ασημένια Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης 2004: Όρεξη για μάθηση

«Εύχομαι σε όλα τα παιδάκια καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, με υγεία  και πολλή όρεξη για μάθηση!!!»

Χρήστος Τριπόδης, ηθοποιός: Περιτριγυρισμένα με αγάπη

«Εύχομαι στα παιδάκια που θα πάνε σήμερα στο σχολείο να έχουν υγεία και ευτυχία. Να είναι περιτριγυρισμένα από την αγάπη των γονιών τους, των δικών τους ανθρώπων, των εκπαιδευτικών τους για να μπορούν να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον».

Έλλη Αγγελιδάκη, γυμνάστρια: Να αποκομίσουν τα παιδιά το ό,τι καλύτερο

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά-μικρά και μεγάλα-που ξεκινούν το σχολείο, καλή πρόοδο! Ας αποκομίσουν ότι καλύτερο μπορούν από τη φετινή χρονιά και από το υπάρχον σύστημα εκπαίδευσης... Στο γιο μου εύχομαι να πιάσει όλους τους στόχους του με χαμόγελο και ηρεμία !!! Καλή μας αρχή !!!».

Χριστίνα Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη παιδικού βιβλίου στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Διάβασμα με όρεξη

«Εύχομαι όλα τα παιδιά να είναι φέτος πιο ξένοιαστα, με λιγότερα άγχη και με περισσότερη όρεξη να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία».

Ράνια Καρατζαφέρη, δημοσιογράφος: Να μην υπάρξει ξανά παιδί υποσιτισμένο, κακοποιημένο, άρρωστο, χωρίς τη θαλπωρή της οικογένειας

Τα παιδιά πάνω απ’ όλα πρέπει να έχουν υγεία, αγάπη αλλά και τα στοιχειώδη αγαθά όπως είναι το φαγητό, τα ρούχα, τα παιχνίδια, την ξεγνοιασιά. Γι’ αυτή τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε εύχομαι να μην υπάρξει ξανά παιδί υποσιτισμένο, κακοποιημένο, άρρωστο, χωρίς τη θαλπωρή της οικογένειας.
Εύχομαι επίσης καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως και στον γιο μου, τον Νικόλα που φέτος έγινε δευτεράκι. Καλή χρονιά και καλό κουράγιο στους γονείς!!!

Πως μπορούν οι γονείς να αντιμετωπίσουν την άρνηση του παιδιού τους να επιστρέψει στο σχολείο; Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό άρθρο ψυχολόγου της Γραμμής 11525 & του Συμβουλευτικού Κέντρου «Μαζί για το παιδί».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ