Ανακαλύφθηκε φυσικό βιάγκρα από... δηλητήριο αράχνης - Η μαγική ουσία που θα βοηθήσει εκατοντάδες άντρες

Στο δηλητήριο της αράχνης κρύβεται το καλύτερο Βιάγκρα, υποστηρίζουν επιστήμονες απ΄όλο τον κόσμο. 

Οι ερευνητές που ειδικεύονται στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους σ΄ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να εξασφαλίσει στύση διάρκειας έως και 20 λεπτών. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, επιστήμονες από το Ουισκόνσιν κατάφεραν να παρασκευάσουν στο εργαστήριο την μαγική ουσία που εμπεριέχεται στο δηλητήριο της αράχνης, την "PnTx2- 6".

Την θαυματουργή ιδιότητα της ουσίας διαπίστωσαν πρώτοι Ισραηλινοί επιστήμονες πριν από τέσσερα χρόνια και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από Αμερικανούς και Βραζιλιάνους επιστήμονες. Έκπληκτοι, το 2001  ερευνητές από το Τελ Αβίβ είδαν με τα μάτια τους πως,  οι άντρες που δεχτεί δάγκωμα αράχνης είχαν παρατεταμένη στύση. 

Ο επικεφαλής της ομάδας των Ισραηλινών ερευνητών, ο δόκτωρ Ιλάν Γκρινολάντ, του τμήματος ουρολογίας του πανεπιστημίου Ραμπάμ της Χάιφας, στο βόρειο Ισραήλ, είχε δηλώσει: "Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες αυτού του τύπου, οι οποίες είναι πιθανό να βοηθήσουν μεγάλο αριθμό ανδρών". 

Το 2012, Βραζιλιάνοι και Αμερικανοί επιστήμονες είχαν διαπιστώσει ότι τo δάγκωμα της αράχνης μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πριαπισμό - παρατεταμένη στύση που μπορεί να δημιουργήσει μόνιμη βλάβη στο ανδρικό μόριο. Η διαπίστωση αυτή ήταν αυτή που παρακίνησε τους ερευνητές να μελετήσουν αν το δηλητήριο της αράχνης μπορεί να δημιουργήσει τη βάση για μία εναλλακτική θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας . 

Αφού αφαίρεσαν την τοξίνη "PnTx2- 6" από το δηλητήριο της αράχνης και την χορήγησαν σε ποντίκια που παρουσίασαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας λόγω ηλικίας , διαπίστωσαν ότι η η τοξίνη συνέβαλε στην απελευθέρωση ενός νιτρικού οξειδίου το οποίο χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος στα ανδρικά γεννητικά όργανα και κατ΄επέκταση τη στύση.

Για τους επιστήμονες, η τοξίνη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για τους ασθενείς με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να δοκιμάσουν την τοξίνη "ανόρθωσης" του ανδρικού μορίου σε ανθρώπους τους προσεχείς μήνες.    

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ