Και μόνο που το βλέπω... παγωτό τριαντάφυλλο με άρωμα, γεύση και χρώμα!


Αν ο σταθεροποιητής σάς ακούγεται «εξωτικός», πρέπει να ξέρετε ότι σε αυτόν οφείλεται η δομή του παγωτού. Αν τον παραλείψετε θα λιώνει πολύ γρήγορα. Μοναδική συνταγή από τον Σπύρο Αρτελάρη



ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

10 αβγά, τους κρόκους     

130 γρ. ζάχαρη         

70 ml σιρόπι γλυκόζης

5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια κουτάλα. Ελέγχουµε τη θερµοκρασία µε το ειδικό θερµόµετρο και στους 85°C, που γίνεται η παστερίωση, αποσύρουµε από τη φωτιά.

Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του στους 4°C. Το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε στην κατάψυξη στους -18°C.

ΤΙP: Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλά το παγωτό σας δεν θα αποκτήσει χρώμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ