Η Όλγα, η Εύη, η Φώφη και η Ζέτα: 4 γυναίκες στη νέα κυβερνηση σε θέσεις που δεν θα τις έλεγες... κλειδιά - Μία νεωτάτη, 3 μεγαλοκοπέλες και οι 4 κομψές! (φωτό)

 

Όλγα Κεφαλογιάννη



Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα. Από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη.



Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.



Έχει αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού.

Εύη Χριστοφιλοπούλου



Η Εύη (Παρασκευή) Χριστοφιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Δροσιά Αττικής. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο. Έχουν μία κόρη και έναν γιο.



Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έγινε Διδάκτορας του London School of Economics στο αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Πολιτικής (τίτλος Διατριβής: "Αποκέντρωση στη Μετα-δικτατορική Ελλάδα". Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Έχει αναλάβει χρέη αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ζέτα Μακρή



Η Ζέτα Μακρή είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας.  Έχει δύο παιδιά, τον Μιχάλη και τον Κωνσταντίνο, φοιτητές του Πολυτεχνείου.



Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge. Eίναι Δικηγόρος παρ΄  Αρείω Πάγω. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Εχει αναλάβει χρέη Υφυπουργού Υγείας.

Φώφη Γεννηματά



Η Φώφη Γεννημετά γεννήθηκε στους Αμπελοκήπους το 1964. Είναι μία από τις δύο κόρες του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ.



Φοίτησε στο Λύκειο Φιλοθέης και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αναλάβει χρέη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ