Η γηραιότερη γυναίκα της Βρετανίας έγινε 113 αλλά νιώθει 75: Ζήτησε δώρο μασέλα - Φωτό & βίντεο

Πρώην πιανίστρια στο επάγγελμα, σήμερα αναφέρει πως το μόνο που ήθελε ήταν να γιορτάσει με ένα φλιτζάνι τσάι και τούρτα στο γηροκομείο στο οποίο ζει, στο Isle of Wight, τα 113α γενέθλιά της.

Στις εκπληκτικές εμπειρίες της ζωής της, μιας και βρίσκεται στον κόσμο αυτόν περισσότερο από έναν αιώνα, περιλαμβάνονται πολλά γεγονότα που σήμερα διαβάζουμε στα βιβλία ιστορίας.

Τη μακροζωία της, η γηραιότερη γυναίκα της Βρετανίας την αποδίδει στην καλή διατροφή της και στο τσέρι που απολάμβανε στο πλαίσιο των κοινωνικών συναναστροφών της. Η Gladys Hooper θεωρεί πως «είναι κάτι» να ζεις μέχρι αυτή την ηλικία αλλά εξηγεί πως νιώθει όπως ένιωθε στα 75 της.

Τα γενέθλιά της τα γιόρτασε πλαισιωμένη από 20 μέλη της οικογένειάς της που της προσέφεραν άλμπουμ με φωτογραφίες και φυσικά την τούρτα. Η Hooper γεννήθηκε τη χρονιά που οι αδελφοί Wright εφηύραν το πρώτο αεροσκάφος που έκανε επιτυχή πτήση. Είναι γιαγιά τεσσάρων εγγονών ενώ έχει και έξι δισέγγονα- εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι 26 ετών.

«Ήμουν πάντα σε σταθερή πορεία, δεν πήγαινα γύρω - γύρω. Δεν κάπνισα ποτέ, έπινα περιστασιακά το τσέρι μου και έτρωγα καλά», περιγράφει στην Daily mail. «Πάντα αγαπούσα τους ανθρώπους και τη μουσική και την εξοχή, πάντα ζούσα στην Αγγλία. Είναι κάτι, δεν είναι; Νιώθω περήφανη και απολαμβάνω τις αναμνήσεις μου».

Η Hooper έγινε η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα της Βρετανίας όταν η «προκάτοχος» του τίτλου Ethel Lang πέθανε στις 15 Ιανουαρίου πέρσι, σε ηλικία 114 ετών. Τον Οκτώβριο η Gladys κατέκτησε ακόμα ένα ρεκόρ, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο, σε ηλικία 112 ετών.

Πριν την επέμβαση ζούσε στο Ryde, σε διαμέρισμα δίπλα σε αυτό του μοναχογιού της, του 85χρονου Derek Hermiston: «Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη, τη θυμάμαι στη νεότητά της, όταν είχε πολλή ενέργεια και ήταν πάντα η ψυχή των πάρτι. Ήταν καταπληκτική πιανίστρια. Βλέπω σήμερα να κουνά τα χέρια της πάνω- κάτω και νομίζω πως νοσταλγεί τις ημέρες που έπαιζε πιάνο, πιστεύω πως ακούει τις μελωδίες μέσα στο κεφάλι της κι αυτό της ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις. Η μουσική της προσέφερε μια πολύ χαρούμενη ζωή, γνώρισε πολλούς ανθρώπους και νομίζω η μουσική είναι που την κρατά τώρα που γέρασε».

Το χιούμορ της πάντως η υπεραιωνόβια Gladys το διατηρεί ακέραιο: «Όταν τη ρώτησα τη θα ήθελε για τα γενέθλιά της, μου απάντησε ‘ωραία θα ήταν μια καινούρια μασέλα’», λέει ο γιος της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ