Εύκολη, πρωτότυπη & λαχταριστή Pizza στο τηγάνι με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια εναλλακτική εκδοχή της αγαπημένης μας γαστρονομικής συνήθειας δια χειρός του αγαπημένου μας σεφ!

Συστατικά

175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. λάδι – και έξτρα για σοτάρισμα
1 πρέζα αλάτι
85 ml νερό
150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
λίγο μπούκοβο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι με 2 κ.σ. λάδι και 85 ml νερό και 1 πρέζα αλάτι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει λεία ζύμη και κάνουμε μία μπάλα. Μόλις ζυμωθεί, επιστρέφουμε το μείγμα στο μπολ σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 22 εκ. το οποίο να χωράει να μπει στο φούρνο μας, ανακατεύουμε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει άρωμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αλατοπιπερώνουμε. Χωρίς πλάστη, με τη βοήθεια των χεριών μας φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό δίσκο όσο είναι η διάμετρος του τηγανιού μας. Βάζουμε τη ζύμη μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η από κάτω πλευρά. Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τη ζύμη και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά .

Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου μας στο τέρμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε κενό στη μέση για να ρίξουμε το αυγό. Σπάμε το αυγό και ψήνουμε για 3-4 λεπτά . Ρίχνουμε τα μυρωδικά και μπούκοβο και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ