Αποτοξίνωσης συνέχεια με τον Βαγγέλη Δρίσκα! Υπέροχη σαλάτα με κινόα, ψητό κοτόπουλο και ξηρούς καρπούς

Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο σεφ...

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. βραστό φιλέτο κοτόπουλου (κομμένο σε λεπτές φέτες)

250 γρ. κινόα

ποικιλία από σαλατικά 

1 σακουλάκι μείγμα καρπών για Σαλάτες, Ιταλική Fruit & Nuts SDOUKOS

για την βινεγκρέτ:

3 κουτ. σούπας ταχίνι

2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κύμινο 

1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο 

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Βράστε την κινόα σε 500 ml νερό για 15 λεπτά και αφήστε την να κρυώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για την βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα σαλατικά με την κινόα και την μισή ποσότητα της βινεγκρέτ. Σερβίρετε το φιλέτο κοτόπουλου  επάνω στη σαλάτα και περιχύστε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Γαρνίρετε με το μείγμα καρπών.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ