Α. Μητρόπουλος: Δεύτερη φορά περνάω ένα σχέδιο σπίλωσης - Περιμένω την πολιτική ηγετική θέση του Τσίπρα

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα είπε ο Α. Μητρόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το ζήτημα της φοροδιαφυγής.

 

 

 

 

 

 

12:32 Δεύτερη φάση στην ζωή μου περνάω αυτη την φάση σπίλωσης

«Το 1985 βγαίνοντας πρώτος σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ είχα επιτεθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Την επαύριο στις 29/05/1985 είδα σε πρωτοσέλιδα ότι ανακρίνομαι για την υπόθεση Τσουτσουβή. Δεύτερη φορά περνάω ένα σχέδιο σπίλωσης. Δεν είναι απαραίτητα σχέδιο σπίλωσης από μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά η πολιτική θέση του ηγέτη».
 

12:19  Ο Τσίπρας με παρακάλεσε να μπω στα ψηφοδέλτια
«Θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να κάνω δήλωση αποχώρησης. Αναμένω την κεντρική ηγεσία με τον Πρόεδρο. Περιμένω την δική του πολιτική ηγετική θέση».

12:15  Δεν έχει δικαίωμα ο Τσίπρας
«Θεωρώ ότι δεν έχει ο Τσίπρας καμία ηθικη βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής».

 

12:14  Θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ; 
«Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν εγκαταλείπω την μάχη. Εχω χρέος να στηρίξω μια προσπάθεια την οποία δεν θα υποστηρίξω πειθήνια. Δεν θα του βάλω αναχώματα αλλά μόνο παρεμβάσεις. Θα περιμένω την ηγεσία τι θα πράξει απέναντι σε αυτά που είπα σήμερα».
 

12:12  Στην επιμονή των δημοσιογράφων να αποκαλύψει ονόματα είπε:

«Η περιγραφή της αλληλουχίας των γεγονότων οδηγεί σε πρόσωπα. Δικαιούμαι να μην πω τα πρόσωπα. Είμαι και νομικός, Μίλησα με τον κ. Νικολούδη, εκείνος μίλησε με τον εισαγγελέα. Στο παρα πέντε του κλεισίματος της Βουλής έστειλαν αυτό το άθλιο και κατασκευασμένο πόρισμα».

12:11  Συγγνώμη που βγηκα εκτός εαυτού στην τηλεόραση
Ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε συγγνώμμη αν στενοχώρησε κάποιους με το ξέσπασμά του στην τηλεόραση. 

12:10  Στο ερώτημα ποιοί του την έστησαν απάντησε: 
«Τι να πω εγώ; Εδώ δεν ήρθα εγώ να αποκαλύψω πρόσωπα. Θέλω να πω στην ελληνική κοινωνία ότι δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής. Όφειλε ο οικονομικός εισαγγελέας να δει τι έχει προηγηθεί. Εστειλε το πόρισμα και τι ρωτάει μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή; Μονος του στόχος ήταν να βγω απο τα ψηφοδέλτια. Καλώ την ηγεσία να απαντήσει. Δεν πιστεύω ότι κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε σε μένα αυτό».

12:04  «Τι θα απαντήσετε στην μάνα μου την ΕΠΟΝιτισα;»

Αυτό είπε σε ένα ξέσπασμα του ο κ. Μητρόπουλος. Αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του η οποία όπως είπε τον ρωτούσε για την υπόθεση.

 

 

11:59  Η πηγή της επίθεσης που δέχεται είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ; Και ποιός είναι ο λόγος; 
Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο, είπε ο κ. Μητρόπουλος, και ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον ίδιο πρώτο σε δημοφιλία. 

 

11:55  «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να δημιουργήσει θέμα σπίλωσής μου» 
Ο κ. Μητρόπουλος είπε ακόμα ότι πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τα χειρότερα κεφάλαια του Μνημονίου. Πρέπει όσοι μπορούμε να βάλουμε πλάτη και αυτή την έκκληση κάνω και προς τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, είπε.

11:49  «Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα» Αυτό είπε ο κ. Μητρόπουλος και κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν τις ερωτήσεις τους. Θλίβομαι, είπε που μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, επισπεύσθηκε η διαδικασία. Επέμεινε ακόμα ότι συνομίλησε με τον Παναγιώτη Νικολούδη.

11:46  Κάτι να πείτε... 
«Εστω την τελευταία στιγμή παρακαλώ αντι συγγνώμης κάτι να πείτε με τα έγγραφα που σας προσκόμισα», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος στους δημοσιογράφους 

11:43  Δεν εισέπραξα εγώ το ποσό αλλά δυο δικηγόροι του γραφείου μουΕγώ μεσολάβησα για να επαναπατρίσω τα χρήματα, είπε ο κ. Μητρόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ