Μακαρονάδα μελιτζανάτη επιπέδου... master του Άκη Πετρετζίκη!

Η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή για pasta!

Συστατικά
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κομμάτια ενός εκατοστού
400-500 γρ. ντοματάκια ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 3+1
8 (3+5) κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουτάλι γλυκού πιπέρι
50 γρ. κουκουνάρι
ένα πακέτο ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
μερικά φύλλα δυόσμου
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μέλι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής  
 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τη μελιτζάνα, τις 2 σκελίδες σκόρδο, τις 3 κουταλιές λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε τα λαχανικά πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 
Καθώς ψήνονται τα λαχανικά βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε και αυτό για 4 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και κρατάμε σε ένα μπολάκι. 
Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα. 
Όταν βράσει βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 11-12 λεπτά. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό. 
Έχουν ψηθεί πια τα λαχανικά μας και τα αφαιρούμε από το φούρνο. Βάζουμε στο μπλέντερ την μια σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα του δυόσμου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα μισά λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε και όσο μέλι θέλουμε για να φύγει η πίκρα που μπορεί να έχει η μελιτζάνα και το ξινό της ντομάτας. 
Αυτόν τον πουρέ προσθέτουμε στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και αν χρειάζεται αραίωμα προσθέτουμε και λίγο με το νερό που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και τα υπόλοιπα λαχανικά

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ