Economist: H Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή!

Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο απελπιστική εκτιμά σε δημοσίευμά του ο Economist αφού η Ελλάδα ζητάει απεγνωσμένα κεφάλαια για να καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές της.

 

Ως παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα, το άρθρο αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times το οποίο αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ζήτησε αναβολή πληρωμής της δόσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Βέβαια σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε πως η Ελλάδα ζήτησε πίστωση χρόνου.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει πως η Ελλάδα μοιάζει να οδηγείται ακόμη πιο κοντά στην καταστροφή, καθώς ορισμένοι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία ούτε στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η Ελλάδα ωστόσο προσδοκά σε συμφωνία σε αυτό το Εurogroup, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ αλλά δεν έχει κάνει αρκετή πρόοδο σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της λίστας μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές.

Ο χρόνος είναι περιορισμένος για τη χώρα. Αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία τότε η χώρα θα ξεμείνει από χρήματα στα τέλη Απριλίου, και τότε θα αναγκαστεί πράγματι να διαλέξει ανάμεσα στην καταβολή των μισθών ή στην καταβολή της δόσης του ΔΝΤ καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ