Μια καταπληκτική πρόταση για ορεκτικό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Στριφτάρια με γαρίδες!

ΥΛΙΚΑ
φύλλο κρούστας περίπου 500 γρ.
500 γρ. γαρίδες προτιμάμε φρέσκες μετρίου μεγέθους) καθαρισμένες, σε κομμάτια
115 ml. ελαιόλαδο & εξτρά για άλειμμα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
10 ml ούζο
1/2 λεμόνι το χυμό του
1/4 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Γέμιση: Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το φινόκιο για 3 - 4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και το λεμόνι, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.

Τύλιγμα: Παίρνουμε τρία-τρία τα φύλλα κρούστας, τα απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας το ένα πάνω στο άλλο και τα αλείφουμε με λάδι. Τα κόβουμε κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Τοποθετούμε στη μια άκρη της κάθε λωρίδας 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και τυλίγουμε τα φύλλα σε φλογέρεςστρίβοντάς τα όμως στις άκρες, με βρεγμένα τα δάχτυλά μας ώστε να κλείσουν καλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα πιτάκια με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε και την επιφάνειά τους με λάδι και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά. 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ