Τοpwoman η Αλέξανδρα Καβουλάκου - Το Forbes την κατατάσσει ως 7ο σημαντικότερο άνθρωπο στα media παγκοσμίως! (Φωτό)

Η Alexandra Cavoulacos είναι μία από τις τρεις ιδρύτριες του "The Muse", της μεγαλύτερης και πολυβραβευμένης online πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αμερική. Το "The Muse" ιδρύθηκε το 2011 μέσα από μία crowdfunding καμπάνια στο indiegogo, και σήμερα μετρά περισσότερους από δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. 

Πρόκειται για ένα site που βοηθά τους νέους κυρίως ανθρώπους, την γενιά των millennials, να βρουν την κατάλληλη δουλειά ή ακόμα και να διαλέξουν την καριέρα που τους ταιριάζει, μέσα από ειδικές εξατομικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες.   Λίγοι από εμάς γεννιούνται γνωρίζοντας τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Μέχρι τη δημιουργία του Muse όλες οι υπάρχουσες online παρόμοιες υπηρεσίες απευθύνονταν σε όσους ήξεραν ήδη ακριβώς τι είναι αυτό που ψάχνουν επαγγελματικά.


H Alexandra με τις συν-ιδρύτριες του The Muse και φίλες της, Kathryn Minshew και Melissa McCreery

Αυτό μπορεί να ήταν αρκετό την εποχή που οι καριέρες ακολουθούσαν μία γραμμική πορεία, αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πριν λίγες εβδομάδες το περιοδικό Forbes συμπεριέλαβε την ελληνικής καταγωγής Alexandra στην λίστα των "30 κάτω των 30" σημαντικότερων ανθρώπων στον χώρο των media παγκοσμίως. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Alexandra αποσπά διακρίσεις: Πέρσι το Business Insider την είχε συμπεριλάβει στις επιδραστικότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας διεθνώς, ενώ το TIME Magazine την έχει χαρακτηρίσει "πρωταθλήτρια" σε αυτόν τον τομέα. Την εντοπίσαμε στη Νέα Υόρκη, και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τα νέα δεδομένα στον τομέα της εύρεσης εργασίας την σημερινή εποχή του ίντερνετ και των social media.

"Είναι πραγματικά συγκινητικό το να αναγνωρίζεται αυτό που κάνουμε με όλους τους συνεργάτες μου στο The Muse" μου λέει όταν την ρωτάω πώς ένιωσε όταν το έμαθε για την θέση της στην λίστα στου Forbes. "Σίγουρα δεν το κάνουμε για την δόξα, αλλά τιμητικές διακρίσεις όπως μία θέση στην λίστα των τριάντα επιδραστικότερων ανθρώπων στον χώρο των media παγκοσμίως μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε περισσότερους χρήστες και να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, πράγμα που από μόνο του είναι συναρπαστικό". 

Αρχικά, μπορείτε να μας μιλήστε μας για το ελληνικό οικογενειακό σας background;

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου έχει καταγωγή από το Βέλγιο. Ο πατέρας μου μεγάλωσε στην Αθήνα και φοίτησε στο κολέγιο Αθηνών μέχρι να φύγει για σπουδές στην Αμερική, στο ΜΙΤ. Γεννήθηκα στην Ουάσινγκτον αλλά πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Γαλλία μέχρι να επιστρέψω κι εγώ για σπουδές, στο Yale. Κάθε καλοκαίρι το περνούσα μεταξύ Ελλάδας, με την Yaya και τον Papou, και Βελγίου- με τους γονείς της μητέρας μου. Δυστυχώς δεν έμαθα ελληνικά μεγαλώνοντας, μιας που ήδη ήμουν δίγλωσση (αγγλικά/γαλλικά). Στο κολέγιο όμως πήρα ένα μάθημα ελληνικών για να έρθω πιο κοντά στις ρίζες μου αλλά και για να μπορώ να παραγγέλνω λουκουμάδες όταν επισκέπτομαι τα νησιά, πράγμα που μου φέρνει αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

Από ποιο μέρος τις Ελλάδας έχετε τις περισσότερες αναμνήσεις;

Έχω πολλές αναμνήσεις από την Εύβοια και την Κρήτη. Στις πρώτες μας διακοπές μετά την ίδρυση του Muse πήρα τις συνεργάτιδές μου και επισκεφθήκαμε την Ελλάδα. Ήθελα να μοιραστώ το Αιγαίο μαζί τους. Επισκεφθήκαμε την οικογένειά μου στην Αθήνα, και στη συνέχεια την Σίφνο και την Πάρο.


Η Alexandra Cavoulacos με την επίσης διακριμένη στις λίστες του Forbes συνεργάτιδά της, Kathryn Minshew

Έχετε παρακολουθήσει καθόλου την οικονομική περιπέτεια της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια;

Παρακολουθώ την κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη όπου φίλοι αλλά και συγγενείς αγωνίζονται για να βρουν δουλειά. Πολλά έχουν αλλάξει ριζικά μετά την οικονομική κατάρρευση του2008, και πιστεύω ότι θα χρειαστούν εντελώς νέα συστήματα και ιδέες για να επανέρθει η ευημερία και η οικονομική σταθερότητα. 

Όλη η συνέχεια εδώ - LIFO.GR

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ