24 χρόνια από το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση-αφιέρωμα στη ζωή και το δράμα της κόρης του Έλληνα μεγιστάνα

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε στην Αργεντινή πριν από 24 χρόνια, 19 Νοεμβρίου 1988. Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για ανακοπή καρδιάς, τα αίτια θανάτου της αποδόθηκαν σε κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί. Για πολλούς η Χριστίνα Ωνάση, υπήρξε ένα ακόμη θύμα, στην τραγωδία που έπληξε τη δυναστεία που έχτισε ο πατέρας της, Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε στην Αργεντινή πριν από 24 χρόνια, 19 Νοεμβρίου 1988. Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για ανακοπή καρδιάς, τα αίτια θανάτου της αποδόθηκαν σε κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί.


Για πολλούς η Χριστίνα Ωνάση, υπήρξε ένα ακόμη θύμα, στην τραγωδία που έπληξε τη δυναστεία που έχτισε ο πατέρας της, Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης
.

Μέσα σε τρία χρόνια, χάνει όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς της και μένει μόνη:

Ο αδελφός της Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστήχημα το 1973. Η Χριστίνα Ωνάση τότε ήταν 23 χρονών. Μετά από έναν χρόνο χάνει τη μητέρα της Τίνα Λιβανού το 1974 και έναν χρόνο αργότερα τον πατέρα της. 


Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 11 Δεκεμβρίου 1950, καρπός του έρωτα του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τίνα Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού.
Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και γρήγορα αφοσιώθηκε σε αυτές.

Μόλις στα 20 της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα.

Σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας.


Τρίτος γάμος της Χριστίνας Ωνάση με τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ.


Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, στον οποίο ο τύπος της εποχής καταλόγισε την ιδιότητα του διάσημου πλέι-μπόυ. Μαζί του η Χριστίνα Ωνάση απέκτησε την Αθηνά Ωνάση ενώ χώρισε λίγο αργότερα.


Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει αυτός να πραγματοποιηθεί.

Στη διαθήκη της η Χριστίνα Ωνάση, όριζε πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Η μικρή Αθηνά έμεινε ορφανή σε ηλικία 4 ετών.
Η σορός της Χριστίνας Ωνάση, μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, στο Σκορπιό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ