Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη «φόρεσε» η Λένα Παπαληγούρα - Στα χθεσινά βραβεία για την καλύτερη ηθοποιό! (φωτό)‏

Την πολυπόθητη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη φόρεσε η Λένα Παπαληγούρα. Σε κλίμα συγκίνησης η νεαρή ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο για την ερμηνεία της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό Θέατρο.

Την πολυπόθητη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη φόρεσε η Λένα Παπαληγούρα. Σε κλίμα συγκίνησης η νεαρή ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο για την ερμηνεία της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό Θέατρο.



Το βραβείο Μελίνα Μερκούρη - μαζί με το Δημήτρης Χορν που απονέμεται σε άνδρες ηθοποιούς - σκορπά την ελπίδα στη νέα γενιά των ηθοποιών που πασχίζει εν καιρώ κρίσης για μια θέση στο σανίδι.



Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα με ελεύθερη είσοδο.



Υποψήφιες ήταν εφέτος και οι:
- Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις Αρετούσες στο έργο του Βιτσένζτου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θέατρο Ακροπόλ.
- Ηρώ Μπέζου για την συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Απλό θέατρο.
-Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Συγκινούμαι πολύ που είδαν την δουλειά μου και την εκτίμησαν άνθρωποι, των οποίων τις ερμηνείες εγώ είδα και θέλησα να γίνω ηθοποιός και να πάω στο θέατρο Τέχνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με πίστεψαν..», είπε η Λένα Παπαληγούρα, παραλαμβάνοντας το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες-θύματα του τράφικινγκ, όπως ήταν η ηρωίδα που υποδύθηκε. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/politismos-ellada/164/138467/h-lena-papa…«Συγκινούμαι πολύ που είδαν την δουλειά μου και την εκτίμησαν άνθρωποι, των οποίων τις ερμηνείες εγώ είδα και θέλησα να γίνω ηθοποιός και να πάω στο θέατρο Τέχνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με πίστεψαν..», είπε η Λένα Παπαληγούρα, παραλαμβάνοντας το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες-θύματα του τράφικινγκ, όπως ήταν η ηρωίδα που υποδύθηκε.

Φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια από την καθιέρωση του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην επόμενη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ