Που να φάτε μπακαλιάρο σήμερα για να τιμήσετε την 25η Μαρτίου (προτάσεις)

Η ημέρα του Ευαγγελισμού, είναι η μέρα τους: τα τηγάνια ανάβουν και τα τραπέζια γεμίζουν μπακαλιάρους- έρχονται με εκείνη την ωραία χρυσοκίτρινη κρούστα, αγκαζέ με τη σκορδαλιά τους, από απαλή μέχρι hardcore.

Η ημέρα του Ευαγγελισμού, είναι η μέρα τους: τα τηγάνια ανάβουν και τα τραπέζια γεμίζουν μπακαλιάρους- έρχονται με εκείνη την ωραία χρυσοκίτρινη κρούστα, αγκαζέ με τη σκορδαλιά τους, από απαλή μέχρι hardcore.Tης Άντζελας Σταματιάδου, Αθηνόραμα

Πού θα τον φάτε αυτό τον μπακαλιάρο; Τους «θεσμοφύλακες» του τύπου «Μπακαλιαράκια του Δαμίγου» στην Κυδαθηναίων στην Πλάκα» ή «Μπακαλιαράκια της Άνοιξης» θα τους βρείτε στη θέση τους, κι ετοιμοπόλεμους, ενώ αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες θα τηρήσουν την μεσημεριανή παράδοση, όπως το πολίτικο «Pandeli» στην Κηφισιά, το οποίο θα έχει επίσης και μοσχοβολιστό λαβράκι φιλέτο Μπουγλαμά, με φρέσκια ντομάτα και πιπεριές και θα κερνάει και σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό κανέλα, το νεοαφιχθέν στο Μαρούσι «Αρχοντικό», ή το πολύ χαριτωμένο μεζεδοπωλείο «Lolitas» στα Πετράλωνα. Οι «Ορίζοντες» στο Λυκαβηττό, το «Καστελόριζο» της Βάρκιζας και «Ρακί μεζέ» στην Καλλιθέα έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό για την ημέρα «μενού της παρέας» με πρωταγωνιστή το μπακαλιάρο. Είναι κι άλλοι. Αρκεί να σας πω ότι ακόμη και το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, την 25η Μαρτίου που το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, θα ‘χει τη σκορδαλιά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ