ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αν ακυρωθεί το μνημόνιο πρέπει να επιστρέψουμε πίσω όλα τα χρήματα στους δανειστες μας!

Γεμάτη αποκλειστικές ειδήσεις για τους  τρόπους που μπορεί η χώρα να διαπραγματευτεί με τους δανειστές το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση, ήταν η εκπομπή με το ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ειρήνης Νικολοπούλου  στο  focuswebtv.gr,με καλεσμένους τον Χαράλαμπο  Αθανασίου από τη Ν.Δ, τον  Κώστα  Πουλάκη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α,τον Παύλο Χαϊκάλη  από τους  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον  Θοδωρή  Τσίκα  από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Γεμάτη αποκλειστικές ειδήσεις για τους  τρόπους που μπορεί η χώρα να διαπραγματευτεί
με τους δανειστές το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση,
ήταν η εκπομπή με το ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ειρήνης Νικολοπούλου  στο  focuswebtv.gr,
με καλεσμένους τον Χαράλαμπο  Αθανασίου από τη Ν.Δ, τον  Κώστα  Πουλάκη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α,
τον Παύλο Χαϊκάλη  από τους  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον  Θοδωρή  Τσίκα  από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΜΕΡΟΣ Α'
ΜΕΡΟΣ Β'
ΜΕΡΟΣ Γ'



Καταπέλτης  ήταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου υποψήφιος βουλευτής επικρατείας  της  Ν.Δ  και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος τόνισε ότι  αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τη δανειακή σύμβαση « έχει δικαίωμα η χώρα μας να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την τροποποίηση του μνημονίου. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει ένα μέρος συμβαλλόμενο να προσφύγει και να επικαλεστεί είτε απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών  είτε επαχθείς όρους των συμβάσεων . Δεν υπάρχει ρήτρα που απαγορεύει την επαναδιαπραγμάτευση. Όταν λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακύρωση εξ’ αρχής θα πρέπει ότι πήραμε εμείς να το δώσουμε πίσω. Ακόμα και τη μείωση των 116 δις του χρέους».

Ο   Κώστας  Πουλάκης  τόνισε ότι «υπάρχει μια πίεση που λέει ότι αν επικρατήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στις εκλογές , με την καταγγελία της δανειακής σύμβασης ,θα επιστρέψουμε στη δραχμή που δεν πείθουν κανέναν. Πριν τις εκλογές Βενιζέλος και Σαμαράς έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα με το μνημόνιο».

Ο Θοδωρής Τσίκας τόνισε ότι  «μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιες δύσκολες πτυχές της δανειακής σύμβασης σε συνεννόηση  με τους δανειστές μας  γιατί οποιαδήποτε μονομερής καταγγελία σημαίνει ότι δεν θα μας δίνουν τα χρήματα».

 Ενώ ο Παύλος  Χαϊκάλης τόνισε « εμείς λέμε καταγγελία του μνημονίου. Δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις τα λεφτά των δανειστών  ούτε ένα ευρώ  είναι ένα σχέδιο που στέλνουν χρήματα για να παίρνουν πίσω τον τόκο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ