Αθωώθηκαν οι τελευταίες 5 φυλακισμένες οροθετικές γυναίκες

Στις 12 Μαρτίου αποφυλακίστηκαν οι τελευταίες 5 από τις 27 οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν και φυλακίστηκαν στις αρχές του περασμένου Μαΐου, μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 11 Μαρτίου.

Στις 12 Μαρτίου αποφυλακίστηκαν οι τελευταίες 5 από τις 27 οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύθηκαν και φυλακίστηκαν στις αρχές του περασμένου Μαΐου, μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 11 Μαρτίου. Άλλες 16 είχαν ήδη αποφυλακιστεί, αφού η κακουργηματική κατηγορία κατέπεσε σε πλημμέλημα για το οποίο θα δικαστούν ελεύθερες.


Έτσι, κλείνει ο κύκλος των φυλακισμένων οροθετικών γυναικών, ενώ έχει ανοίξει εδώ και μήνες ο κύκλος της «επόμενης μέρας» για όσες αποφυλακίστηκαν σταδιακά, εδώ και μερικούς μήνες, αφού καταρρίφθηκαν όλες οι βαριές κατηγορίες εναντίον τους, που δεν μπόρεσαν να σταθούν σε κανένα δικαστήριο.

Η «επόμενη μέρα» γι' αυτές τις δυστυχισμένες υπάρξεις που έχουν να πολεμήσουν με τον δικό τους «εσωτερικό εχθρό», τον «δαίμονά» τους, είναι χειρότερη από την προηγούμενη μέρα της φυλάκισής τους.

Η «επόμενη μέρα» είναι η φτώχεια και η ανεργία για όσες τυχόν θελήσουν και προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τη ζωή στο δρόμο και στην αυτοκαταστροφή, είναι οι οικογένειές τους σε χειρότερη κατάσταση λόγω της διαπόμπευσής τους (ο πατέρας μιας από αυτές έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει, τα αδέλφια μιας άλλης έχασαν τη δουλειά τους κτλ), γυρίζουν σε σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, με δυσκολία ακόμα και για την τροφή.

Το μόνο που μένει είναι η αλληλεγγύη προς αυτά τα ευάλωτα πλάσμα, από όσους και όσες έχουν τη δύναμη και τη θέληση για κάτι τέτοιο, μέσα στις συνθήκες συντριβής που έχει οδηγηθεί η κοινωνία μας και ο καθένας και η καθεμία μας ατομικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ