Ταξιδεύουμε στα καλύτερα αξιοθέατα της Αυστραλίας! (φωτό και βίντεο)‏

Σε ένα τόσο μακρινό και μεγάλης έκτασης μέρος, όπως η Αυστραλία, είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς που θα πάει και τι θα κάνει, ιδιαίτερα αν βρεθεί εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της.

Σε ένα τόσο μακρινό και μεγάλης έκτασης μέρος, όπως η Αυστραλία, είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς που θα πάει και τι θα κάνει, ιδιαίτερα αν βρεθεί εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατά της.



Tης Πόπης Αθανασοπούλου, clickatlife

Στο νότιο άκρο της Γης, νότια της Ινδονησίας, βρίσκεται η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας, η έκτη μεγαλύτερη χώρα (νησί) στον κόσμο, με έκταση 7.686.850 τετρ.χλμ και πληθυσμό 21.515.754 (εκτίμηση 2010). Αποτελείται από την αυστραλιανή ήπειρο, την Τασμανία και πολυάριθμα ακόμη νησιά και για τουλάχιστον 40.000 χρόνια πριν από τον ευρωπαϊκό αποικισμό στα τέλη του 18ου αιώνα, κατοικούνταν από ιθαγενείς Αυστραλούς.

Σε ένα τόσο μακρινό και μεγάλης έκτασης μέρος, όπως η Αυστραλία, είναι πραγματικά δύσκολο να επιλέξει κανείς που θα πάει και τι θα κάνει, ιδιαίτερα αν βρεθεί εκεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Εμείς επιλέξαμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της (παραλείποντας φυσικά πολλά ακόμη ενδιαφέροντα) και σας τα παρουσιάζουμε…

Σύδνεϋ: Είναι το κύριο σημείο εισόδου στην Αυστραλία ( www.sydney.com ) για τους περισσότερους και διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα μέρη και αξιοθέατα, όπως η Όπερα, το Darling Harbour με το θαλάσσιο ενυδρείο, πολλά εμπορικά κέντρα, μουσεία και πολλά ακόμη. Επίσης, αξίζει μια επίσκεψη στην άλλη πλευρά του κόλπου, όπου θα δείτε τον ζωολογικό κήπο και την παραλία του Mainly. Επισκεφτείτε τον πύργο στο κέντρο της πόλης (Sydney Tower), για να θαυμάσετε την εντυπωσιακή θέα από ψηλά. Τα βουνά Blue Mountains προσφέρουν ένα όμορφο πανόραμα της κοιλάδας, ενώ η νυχτερινή ζωή στο Σύδνεϋ, αποτελεί μια από τις πιο ζωντανές επιλογές σε όλη την Αυστραλία. Αν επισκεφθείτε την πόλη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Vivid Sydney (τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου), θα παρακολουθήσετε τα εκπληκτικά σκηνικά φώτων και μουσικής.


Cairns: Είναι μια μικρή πόλη χωρίς σημαντικά αξιοθέατα ( www.cairns-greatbarrierreef.org.au ), ωστόσο τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκεί κοντά, είναι εκπληκτικά. Και πρώτα απ’ όλα, να επισκεφτείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, τον μεγαλύτερο στον κόσμο, που απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους, 940 νησιά και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων σε μία θαλάσσια περιοχή έκτασης περίπου 344.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στη Θάλασσα των Κοραλλιών ( www.greatbarrierreef.org ), έξω από τις ακτές του Κουήνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας και είναι ορατός ακόμη και από το διάστημα.

Το τελεφερίκ μέχρι την μικρή πόλη Kuranda, πάνω από το τροπικό δάσος, προσφέρει μοναδική θέα και μπορείτε να κάνετε βόλτα και να θαυμάσετε τους καταρράκτες από μια τέλεια οπτική γωνία. Άλλες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε από εκεί είναι το Port Douglas και λίγο πιο μακριά το Εθνικό Πάρκο Daintree (θεωρείται το δάσος με την μεγαλύτερη ποικιλία φυτών ανά τετραγωνικό μέτρο στον πλανήτη).


Χρυσή ακτή: Στην ομώνυμη πόλη και την γύρω περιοχή ( www.visitgoldcoast.com ), θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη και κυρίως όμορφες παραλίες ειδικά για surfers και για τους λάτρεις της θάλασσας. Άλλα αξιοθέατα είναι τα θεματικά πάρκα και η έντονη νυχτερινή ζωή στο Surfers Paradise. Μην παραλείψετε εκδρομές στα γύρω βουνά και τα εθνικά πάρκα, για να δείτε τους καταρράκτες και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Λίγο νοτιότερα, η μικρή πόλη Byron Bay, είναι διάσημη για τις παραλίες της, τους εντυπωσιακούς φάρους και την θαλάσσια πανίδα της.

Νησί Fraser: Πρόκειται για ένα εκπληκτικό μέρος, στα ανατολικά της Αυστραλίας, όπου μπορείτε να κάνετε βόλτες με τζιπ 4Χ4 κατά μήκος της ακτής, για να θαυμάσετε την μοναδικότητα του τοπίου ( www.australia.com/explore/icons/fraser-island.aspx ). Όμορφες παραλίες και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μερικά μόνο από τα μέρη που θα σας μαγέψουν. Σε κοντινή απόσταση, στην ακτή Sunshine, η Noosa είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη, όπως βέβαια και το Brisbane. Το νησί αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται ως το μεγαλύτερο νησί άμμου στον κόσμο το μεγαλύτερο νησί του Queensland, το έκτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας και το μεγαλύτερο νησί στην η Ανατολική Ακτή της Αυστραλίας.


Νησί Magnetic: Βρίσκεται μπροστά στο Townsville, στη βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας και έχει φανταστικές παραλίες. Τα 2/3 του νησιού είναι Εθνικό Πάρκο, όπου μπορείτε να δείτε κοάλα και καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον. Το νησί έχει από καιρό καθιερωθεί ως προορισμός διακοπών, με πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα, για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.

Ayers Rocks (ή Uluru): Βρίσκεται στην καρδιά της Αυστραλίας, κοντά στην πόλη Alice Springs. Είναι ο μεγαλύτερος μονόλιθος βράχος στον κόσμο και ένας ιερός τόπος για τους Αβορίγινες. Η γύρω περιοχή αποτελεί έρημο και επίσης έχει πληθώρα πηγών, σπηλιών και αρχαίων ζωγραφιών. Το Uluru αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μαζί με τους βραχώδεις σχηματισμούς Kata Tjuta, αποτελούν τα δύο σημαντικότερα αξιοθέατα του Εθνικού Πάρκου Uluṟu-Kata Tjuṯa ( www.environment.gov.au/parks/uluru ).


Δρόμος Great Ocean: Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 3 ωρών με το αυτοκίνητο από τη Μελβούρνη, δίπλα από την ακτή και τα βουνά. Η διάβρωση που προκαλείται από τη θάλασσα και τους ανέμους, δημιούργησε γιγαντιαίους μονόλιθους, που ονομάστηκαν «οι 12 Απόστολοι» (σήμερα υπάρχουν μόνο οι 8). Η Μελβούρνη αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πόλη, με μια διάσημη πίστα για F1. Ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας, η έντονη νυχτερινή ζωή της και τα εξαιρετικά εστιατόρια που θα βρείτε εκεί, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να την επισκεφτείτε.

Τασμανία: Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αυστραλίας ( www.discovertasmania.com.au )–ένα νησί στο νοτιοδυτικό άκρο της- και θυμίζει κάποιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας, με όμορφες πόλεις που διαθέτουν άριστες υποδομές για τους επισκέπτες, εκπληκτική φύση και υπέροχες παραλίες. Τα βουνά και οι λίμνες αυτού του μεγάλου νησιού, είναι διάσημα για την ομορφιά και την άγρια ζωή τους και υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα από την εποχή που η Τασμανία ήταν μια μεγάλη φυλακή για τους Βρετανούς κατάδικους.


Perth: Χτισμένη στις όχθες του μεγάλου ποταμού Swan, ανάμεσα στον Ινδικό Ωκεανό και την έρημο Nullarbor, η πόλη Περθ ( www.perthtourism.com.au ), στα νοτιοδυτικά της Αυστραλίας, είναι μια από τις πιο απομονωμένες πόλεις του κόσμου, αλλά έχει φανταστικές παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή. Το οικογενειακό προάστιο Cottesloe είναι γεμάτο από surfers και κολυμβητές, ενώ βόρεια, στο Scarborough, θα βρείτε εμπνευσμένα, παραθαλάσσια club και bars. Επισκεφτείτε το απέναντι νησί Rottnest και μη χάσετε τη θέα από το πάρκο του βασιλιά και τους βοτανικούς κήπους.

Εθνικό Πάρκο Kakadu: Βρίσκεται κοντά στην πόλη Darwin, στα βόρεια της Αυστραλίας και είναι ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα στην Αυστραλία ( www.kakadu.com.au ) με πλούσια άγρια ζωή και ποικιλία ενδημικών φυτών και έργων τέχνης των Αβοριγίνων. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι τόσο δημοφιλές, που είναι δύσκολο να βρεθείτε εκεί, χωρίς αμέτρητους άλλους τουρίστες. Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει μια έκταση 19,804 τετρ.χλμ., έχοντας περίπου το μέγεθος της μισής Ελβετίας. Το ορυχείο ουρανίου Ranger που βρίσκεται κοντά, είναι ένα από τα πιο παραγωγικά ορυχεία ουρανίου στον κόσμο.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ