Με το ροζέ Miraval η Αντζελίνα Ζολί και ο Μπραντ Πιτ κάνουν το ντεμπούτο τους ως οινοποιοί

Στις 15 Μαρτίου οι λάτρεις του κρασιού θα δοκιμάσουν ένα καινούργιο βιολογικό ροζέ σοδειάς 2012, το οποίο παράγεται στη γαλλική Ριβιέρα στο κτήμα του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Ζολί.



Στις 15 Μαρτίου οι λάτρεις του κρασιού θα δοκιμάσουν ένα καινούργιο βιολογικό ροζέ σοδειάς 2012, το οποίο παράγεται στη γαλλική Ριβιέρα στο κτήμα του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Ζολί, αναφέρει το δημοσίευμα στην εφημερίδα τα Νέα. Οσοι το έχουν ήδη γευτεί μιλούν για ένα κρασί με απαλό ροζέ χρώμα, τυπικό των κρασιών της Προβηγκίας, υπέροχα αρώματα άγριας φράουλας και μούρων, στρογγυλεμένο σώμα και φρεσκάδα. Οχι, δεν θα λέγεται Château Brangelina. Οι χολιγουντιανοί σταρ εισέρχονται δυναμικά στον χώρο της οινοποιίας με το Miraval Côtes de Provence αξίας περίπου 15 ευρώ. Τα ονόματά τους (Ζολί - Πιτ) θα αναγράφονται διακριτικά στην πίσω πλευρά του μπουκαλιού μαζί με αυτό του συνεταίρου τους Μαρκ Περέν.



Ο Περέν, ένας από τους πιο γνωστούς γάλλους οινοπαραγωγούς στην κοιλάδα του Ροδανού, ιδιοκτήτης του Châteaux Beaucastel, είναι υπεύθυνος για την οινοποίηση και τη διανομή των κρασιών των Ζολί - Πιτ, οι οποίοι λατρεύουν την περιοχή. Το 2008 πετώντας με ελικόπτερο πάνω από τη μικρή πόλη Κορέν είδαν το κτήμα και εντυπωσιάστηκαν. Το Μιραβάλ εκτείνεται σε 12.000 στρέμματα, από τα οποία τα 1.500 είναι αμπελώνες, και διαθέτει έναν πύργο με 35 υπνοδωμάτια, ένα δάσος και μία λίμνη.



Στην αρχή απέκτησαν το κτήμα με leasing, για να το αγοράσουν στη συνέχεια έχοντας αποφασίσει να ασχοληθούν σοβαρά με την οινοποιία. «Είναι πολύ προσγειωμένοι», δήλωσε για τους νέους συνεταίρους του ο Μαρκ Περέν συμπληρώνοντας ότι «ο Μπραντ ξέρει καλά το κρασί, τις περιοχές, τα κτήματα και τις ποικιλίες». Εκτός από το ροζέ, θα παράγονται λευκά και κόκκινα κρασιά. Το συγκεκριμένο κτήμα μέχρι πρόσφατα λεγόταν Pink Floyd χάρη στο ομώνυμο βρετανικό συγκρότημα, το οποίο είχε ηχογραφήσει το άλμπουμ «The Wall» στο στούντιο του πύργου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ