25 ελληνικές εταιρείες στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας - Η Εθνική Ελλάδας νέων τεχνολογιών στη Βαρκελώνη

Με τη συμμετοχή 25 εταιρειών «κατεβαίνει» η Ελλάδα στην έκθεση GSMA Mobile Word Congress  2013 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 25 έως 28 Φεβρουαρίου.



Με τη συμμετοχή 25 εταιρειών «κατεβαίνει» η Ελλάδα στην έκθεση GSMA Mobile Word Congress  2013 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 25 έως 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο Βήμα, είναι η πρώτη φορά όπου στο παγκόσμιο, αυτό γεγονός η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα. Η ελληνική συμμετοχή γίνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και ως συνδιοργανωτή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο  GSMA Mobile World Congress, προσελκύει περισσότερους από 65.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και  θεωρείται η «βιτρίνα» της παγκόσμιας τεχνολογίας στο χώρο των κινητών επικοινωνιών και της ευρύτερης ψηφιακής επικοινωνίας. Φέτος   αναμένεται να συγκεντρώσει τους πιο σημαντικούς mobile operators, προμηθευτές εξοπλισμού, στελέχη από το χώρο του μάρκετινγκ, της διαφήμισης και της επικοινωνίας καθώς επίσης από τον ευρύτερο κλάδο του διαδικτύου και της ψυχαγωγίας.

Η συμμετοχή με εθνικό περίπτερο και ομάδα εταιριών οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και τόσο χρήσιμο στην καθημερινότητά μας κλάδο, δίνει την ευκαιρία να προβληθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας. Άλλωστε, το σύνθημα που θα κυριαρχεί στο περίπτερο είναι:
“Innovation born in Greece goes global!” (Η καινοτομία που γεννήθηκε στην Ελλάδα γίνεται παγκόσμια).

Η επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεων με τον τίτλο Σynergies που προγραμματίζουν σε σύμπραξη οι καινοτομικές επιχειρηματικές ενώσεις ΣΕΚΕΕ (Mobile apps), ΕΝΕΒΗ  (Μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΗBio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (Startups), για το 2013 και το 2014.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες:

CYTECH (www.cytech.gr)

Η Cytech Ε.Π.Ε είναι μια εταιρία παροχής τεχνολογίας mobile marketing. Παρέχει σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογικές λύσεις σε όσες εταιρίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν και να αναπτυχθούν στον χώρο του mobile. Βοηθά τους πελάτες της, βασισμένη στην εμπειρία δέκα και πλέον ετών, να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η Cytech αποτελεί τον απαραίτητο σταθμό τεχνολογίας κάθε επιχείρησης στο χώρο του proximity marketing, SMS marketing και mobile marketing, γεγονός που αποδεικνύεται από την παρουσία της σε πάνω από 10 χώρες ανά τον κόσμο.

GLOBO (www.globoplc.com)

Η GLOBO ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες του τομέα ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και S.a.a.S. (Software as a Service). Απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία -εκτός από το Λονδίνο- σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Ατλάντα, Λευκωσία και Βουκουρέστι. Από το 2007 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο.

HOTECH (www.hotech.gr)

Η Hotech είναι μία πρωτοπόρος εταιρία παραγωγής και διάθεσης λύσεων λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 1987. Οι δραστηριότητές της καλύπτουν την ανάπτυξη, πώληση και υποστήριξη ενοποιημένων λύσεων λογισμικού για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η Hotech αναπτύσσει και προωθεί ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για το συγκλίνον ICT περιβάλλον. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε τομείς όπως διαχείριση ταυτότητας, έλεγχος πρόσβασης, υγεία, ασφάλεια και διαχείριση ασφαλών συναλλαγών, καταναλωτική πίστη, διαχείριση εισιτηρίων και υπηρεσίες "εξαρτώμενες από τη θέση" αξιοποιώντας την τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας NFC. Η Hotech είναι μέλος του NFC Forum και πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft.

M-STAT (www.m-stat.gr)

Η M-STAT δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών για το mobile και web οικοσύστημα. Οι τεχνολογικές λύσεις της εταιρείας  υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες και τα κανάλια επικοινωνίας, καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων. Η M-STAT ειδικεύεται στο bulk messaging (SMS, email & push notifications), στην ανάπτυξη mobile εφαρμογών και mobile sites, premium SMS & micropayments. Παράλληλα, προσφέρει ιδιόκτητα SMS Gateways και data centers, καθώς και εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη tailor-made λύσεων. H M-STAT είναι o μοναδικός ελληνικός VASP πιστοποιημένος για την πολιτική ασφάλειας πληροφοριών και την ποιότητα υπηρεσιών κατά τα πρότυπα ISO 27001:2005 και 9001:2008.

NovelTech (www.noveltech.gr)

Η NovelTech δραστηριοποιείται στο χώρο των mobile & web applications/services.  Βασικά προϊόντα της είναι τα City Guide,  ολοκληρωμένη πλατφόρμα τουριστικής προβολής (Web Site,  iOS & Android app) για Δήμους, Περιφέρειες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής προβολής και υπηρεσιών και θέλουν να προσφέρουν στους επισκέπτες της περιοχής τους μια μοναδική εμπειρία, m-Gov: Διαδικτυακή πλατφόρμα που αξιοποιεί SMS-EMAIL-Fax για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για Δημόσιους Φορείς, WorkFinder: Portal εύρεσης εργασίας για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία συνδυάζει το Διαδίκτυο με την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, αξιοποιώντας σαν κανάλια επικοινωνίας το sms, το email και το Facebook.

Regate (www.regate.gr)

Η Regate εξειδικεύεται σε λύσεις που αυτοματοποιούν τις «εκτός των τειχών» της επιχείρησης λειτουργίες (πωλήσεις, merchandising, τεχνική υποστήριξη), με τη χρήση mobile τεχνολογιών. Με το βασικό της προϊόν, BizeGate, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αυτοματοποίηση πωλήσεων, υποστήριξη διαδικασιών, (Merchandising - Field Marketing & Merchandising), διαχείριση τεχνικών πεδίου και διαχείριση παγίων. Οι λύσεις της Regate υποστηρίζουν όλες τις σύγχρονες mobile πλατφόρμες με έμφαση σε Android, ενώ παρέχονται ευέλικτοι τρόποι διάθεσης  όπως cloud, SaaS και on premise installations.

Telenavis (www.telenavis.com)

Η Telenavis A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της Γεωγραφικής Πληροφορικής τα τελευταία 13 χρόνια, με στόχο την ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών, οι οποίες αυξάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Τα επιχειρηματικά προϊόντα της Telenavis απευθύνονται σε επιχειρήσεις Μεταφορών & Logistics, επιχειρήσεις που διαχειρίζονται δίκτυα καταστημάτων ή άλλα δίκτυα πωλήσεων, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς. Είναι εταιρεία με κάθετη παραγωγή στο χώρο της γεωγραφικής πληροφορικής, που παράγει, συντηρεί και ενημερώνει ψηφιακούς χάρτες τους οποίους χρησιμοποιεί στην ανάπτυξη επιχειρηματικών και καταναλωτικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Οι λύσεις της καλύπτουν πολλούς κρίσιμους τομείς όπως: Βελτιστοποίηση Φορτώσεων και Δρομολογίων, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, Διαχείριση εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, Geomarketing και Site Selection. Έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποβάθρων και έχουν δημιουργηθεί συμμαχίες με τη MapInfo Ltd και UPS Logistics, εταιρείες του εξωτερικού, για την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και εφαρμογών από το διεθνή χώρο.

Vidavo  (www.vidavo.gr)

Η VIDAVO δραστηριοποιείται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες στο χώρο της υγείας, προσφέροντας σειρά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (εύχρηστες, φορητές και φορητές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων) και πρωτοποριακών υπηρεσιών τηλεματικής, που ενθαρρύνουν τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης.

VIVA PAYMENTS (www.vivapayments.com)

Η VIVA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε. είναι αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος  Ίδρυμα Πληρωμών και Ίδρυμα Έκδοσης Ηλεκτρονικού Χρήματος για ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (30 χώρες). Αποτελεί την πιο ασφαλή (PCI Compliant), αξιόπιστη, εύκολη και συμφέρουσα λύση πληρωμών, ενώ παράλληλα προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου σε ευρύ φάσμα εμπόρων (ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα, ελεύθεροι επαγγελματίες), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να δέχονται πληρωμές μέσω κάρτας και e-wallet. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013 η εταιρεία  θα επεκτείνει περαιτέρω  τη δραστηριότητά της στον κλάδο των mobile payments,  με τη διάθεση  του “Viva Wallet” ως εναλλακτικού μέσου πληρωμών από κινητό τηλέφωνο, τόσο για καταναλωτές όσο και για εμπόρους.

Mobile Monday Αθηνών (www.momoath.com)

Το Mobile Monday είναι μία διεθνής κοινότητα που αποτελείται από λάτρεις της κινητής τηλεφωνίας/τεχνολογίας. Με τοπικά παραρτήματα σε πάνω από 160 πόλεις ανά τον κόσμο, τα μέλη του Mobile Monday συγκεντρώνονται σε μηνιαίες συναντήσεις για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα τεκταινόμενα στο χώρο της κινητής. Οι εκδηλώσεις Mobile Monday της Αθήνας πραγματοποιούνται 4-5 φορές το χρόνο πάντα με ελεύθερη είσοδο και με σκοπό να διευκολυνθεί η συνεργασία, η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσης γύρω από τον χώρο του mobile και των συναφών τεχνολογιών. Ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Visionmobile) και τη Βίκη Κολοβού (Taggzy), επιχειρηματίες του χώρου της κινητής, ξεκίνησε τις δράσεις της τον Οκτώβρη του 2011 και διοργανώνεται με τη βοήθεια εθελοντών, ενώ βασίζεται σε χορηγίες εταιριών για να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της.

 


Εταιρίες που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο στο GSMA MWC 2013

Alluvion (www.alluvion.eu)

Η ALLUVION Α.Ε. εδρεύει στην Αθήνα και συμμετέχει στο ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). Το βασικό προϊόν της εταιρείας ονομάζεται ALV POS και είναι μία ολοκληρωμένη λύση λογισμικού μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ο συγχρονισμός υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εφικτή η διαχείριση του ψηφιακού περιεχομένου του τελευταίου. Το ALV POS στοχεύει κατά κύριο λόγο σε δίκτυα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας. Η αρχιτεκτονική δομή της πλατφόρμας επιτρέπει την πλήρη τροποποίησή της και την ενσωμάτωση σε συστήματα τρίτων. Το ALV POS έχει ήδη εγκατασταθεί σε περισσότερα από 750 καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και στην Ρουμανία.

Analogies (www.analogies.eu)

Η Analogies S.A. είναι εταιρεία σχεδιασμού και ανάπτυξης πνευματικής ιδιοκτησίας ημιαγωγών  (SIP) που παρέχει διεπαφές (interfaces) υψηλής ταχύτητας καθώς και δομές σύνθετης επεξεργασίας σήματος για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα που έχουν χρήση σε εφαρμογές κινητής, ασύρματης και ενσύρματης συνδεσιμότητας.

Στα πλαίσια του MWC 2013 η εταιρεία παρουσιάζει τις 60Ghz/5GHz PLL όπως και τις FEC δομές της που είναι κατάλληλες για δίκτυα κινητής τεχνολογίας 4G/LTE. Επιπλέον την δομή IP φυσικού επίπέδου USB3.0 που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα σε κινητές συσκευές.

Εδρεύοντας στο Innohub στην Πάτρα, η εταιρεία εξυπηρετεί εταιρείες πώλησης ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και συστημάτων (fabless IC, IDMs, OEMs, ODMs) που χρησιμοποιούν κυκλώματα SOCs με διεπαφές υψηλής ταχύτητας ή δομές σύνθετης επεξεργασίας σήματος.

Atcom (www.atcom.gr)

Από την ίδρυση της, το 2000, η ATCOM επικεντρώνεται στην ανάπτυξη επαγγελματικών λύσεων διαχείρισης περιεχομένου, έχοντας αποκτήσει μια τεράστια πελατειακή βάση, που ξεπερνάει τις 2100 εγκαταστάσεις, απ’ όλο το φάσμα της αγοράς. Για να το επιτύχει αυτό, η ATCOM πάντα επένδυε στην υποδομή, στο ανθρώπινο δυναμικό και στην εξειδίκευση, συστατικά απαραίτητα για τη δημιουργία υπηρεσιών ποιότητας οι οποίες θα βοηθήσουν στην εξάπλωση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βασικές λύσεις της ATCOM περιλαμβάνουν τα εμπορικά προγράμματα Netvolution και Tapvolution, που αντανακλούν την εστίαση της εταιρείας στα συστήματα διαχείρισης ψηφιακού περιεχομένου και στην ανάπτυξη σύνθετων web και mobile εφαρμογών.

Fasmetrics (www.fasmetrics.gr)

H FASMETRICS είναι η πρώτη τεχνική εταιρεία μελετών & μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από ηλεκτρολόγους και ηλεκτρονικούς μηχανικούς με μακρά και πολυετή εμπειρία στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, την ηλεκτρονική και τις τηλεπικοινωνίες.

Το βασικό τεχνολογικό αντικείμενο της FASMETRICS είναι προϊόντα και υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση ραδιοδικτύων τα οποία έχουν σκοπό να καλύψουν την αλματώδη ανάγκη της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην καινοτομία. Βασισμένη σε αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε λύσεις, με υψηλές προδιαγραφές και απόδοση, καλύπτοντας μελλοντικές ανάγκες υποδομής, των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Get Social (www.getsocial.gr)

Η Get Social εδρεύει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο των Social Media & Digital Promotions, προσφέροντας μεγάλο φάσμα διαφημιστικών υπηρεσιών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς και στη δημιουργία ειδικών εφαρμογών – Facebook applications on social networks. Δημιουργεί και διαχειρίζεται προωθητικές ενέργεια στα κοινωνικά δίκτυα. Η Get Social παρουσιάζει το  "I like voucher", μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα – εφαρμογή στο Facebook. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ένα πλήρες περιβάλλον δημιουργίας και διαχείρισης προωθητικών ενεργειών (Διαγωνισμούς, Προσφορές, 1+1, Δωρεάν Δώρα, Προσκλήσεις) στο Facebook, με σύνδεση της εταιρικής σελίδας. Τα πλεονεκτήματα είναι αύξηση των Likes, Viral αυτόματες διαδικασίες και στατιστικά στοιχεία, καθώς και βάση δεδομένων. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι η απλή χρήση, η πολλαπλή δημοσίευση και η προσιτή οικονομική χρέωση.  

inAccess (www.inaccesnetworks.com)

Από την ίδρυσή της, το έτος 2000, η inAccess σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα και λύσεις τηλεπικοινωνιών και διαχείρισης, με έμφαση στις ενεργειακές και τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Τα προϊόντα και οι λύσεις που προσφέρει δίνουν στους συνεργάτες της πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες για τη μεγιστοποίηση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας των επενδύσεών τους μέσω βελτιστοποίησης των επιδόσεων και μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Με κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και παρουσία σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, μέσω δικτύου γραφείων σε έξι πόλεις ανά τον κόσμο, η εταιρεία έχει αναπτύξει συνεργασία με τους κυριότερους παραγωγούς ενέργειας, καθώς επίσης με ευρωπαϊκούς τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού.

IRIDA Labs (www.iridalabs.gr)

Η IRIDA Labs ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα μηχανικών και παρέχει τεχνολογία αιχμής στο πεδίο των ημιαγωγών και της πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για τη Μηχανική Όραση και την Ανάλυση Βίντεο. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει ενσωματωμένο λογισμικό όρασης για σταθεροποίηση βίντεο και αναγνώριση προσώπου, καθώς και βιβλιοθήκη επεξεργασίας σήματος και εικόνας (ISP), η οποία λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Με το IRIS-ISP, η IRIDA Labs προσφέρει έναν οικονομικό και χαμηλής ισχύος σχεδιασμό, που δίνει χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης DSC σε φορητές και κινητές συσκευές. Ο σταθεροποιητής βίντεο VISTA που ανέπτυξε, είναι μια μοναδική HD (1080p/30fps) χαμηλής ισχύος λύση για high-end κινητές συσκευές. Η εταιρία έχει έδρα την Ελλάδα, με εκπροσώπηση στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κορέα.

Locotel (www.locotel.gr)

Η Locotel SA είναι αδειοδοτημένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία παρέχει καινοτόμες και ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας για τον ιδιωτικό, τον τραπεζικό και τον δημόσιο τομέα. Οι υπηρεσίες αποστολής και λήψης υλοποιούνται μέσω της επεκτάσιμης πλατφόρμας Locogate©. Παρέχονται υπηρεσίες μηνυμάτων και εφαρμογές για smartphones σε Τράπεζες, ειδοποιήσεις SMS σε δημόσιους φορείς, σχεδιασμό και υλοποίηση καμπάνιας Mobile Marketing, επικοινωνία μεταξύ M2M, A2P & P2P, χονδρική πώληση SMS καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (VAS) σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Η Locotel εγγυάται παγκόσμια κάλυψη με παράδοση μηνυμάτων σε 800 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε 180 χώρες. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με πρότυπο ISO 27001 - 2005 για την ασφάλεια των δεδομένων και των πληροφοριακών συστημάτων, καθώς και με ISO 9001 - 2008 για τις υπηρεσίες μηνυμάτων.

MLS Πληροφορική ΑΕ (www.mls.gr)

Η MLS Πληροφορική ΑΕ ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων. Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας (European Information Technology Grand Prize) ενώ τον Μάιο του 2001 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η MLS κυκλοφόρησε το 2003 την πρώτη εφαρμογή πλοήγησης στην ελληνική αγορά και το 2006 τη διεθνή καινοτομία MLS Talk&Drive. Σήμερα είναι leader στον τομέα πλοήγησης αλλά και στο εκπαιδευτικό λογισμικό στην ελληνική αγορά, όπου το 2010 ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του δικού της διαδραστικού πίνακα  MLSBoard. Η MLS βραβεύτηκε με το βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας Κούρος 2010. Το 2012 η MLS ανακοίνωσε την είσοδό της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας με την κυκλοφορία του MLS IQTalk, του πρώτου ελληνικού smartphone, ενώ στις αρχές του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο κινητό τηλέφωνο. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, δραστηριοποιείται επίσης στις αγορές της Τουρκίας, της Χιλής, του Μαρόκου, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας.

Mobile Media (www.mobilemedia.gr)

H MobileMedia σχεδιάζει, αναπτύσσει, υλοποιεί και διαχειρίζεται ενέργειες mobile marketing, προγράμματα πιστότητας, εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, παροχής υπηρεσιών mobile marketing και διαφήμισης, καταναλωτικών προϊόντων και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογική υποδομή της MobileMedia που παρέχει εξατομικευμένους, ευχάριστους και διαδραστικούς διαλόγους έχει αλληλεπιδράσει μέχρι σήμερα με 50 εκατομμύρια καταναλωτές, που ομιλούν 20+ διαφορετικές γλώσσες, σε 40+ χώρες. Η state-of-the-art τεχνολογία που έχει αναπτύξει η MobileMedia για τη βελτιστοποίηση του τρόπου, της συχνότητας και του κειμένου κατά την αλληλεπίδραση με τον καταναλωτή, της επιτρέπει να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Newsphone (www.newsphone.gr)

Από την ίδρυσή της, τον Μάρτιο του 1995, η NEWSPHONEαναπτύσσει και παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, μέσω εναλλακτικών δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας καιInternet. Είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, όπως η υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου που παρέχεται μέσω του σύντομου κωδικού 11880. Επίσης, κατέχει το προνόμιο να έχει θέσει τα πρότυπα του e-Government στην Ελλάδα, έχοντας υλοποιήσει περίπλοκα έργα και συγκαταλέγεται στις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που πραγματοποίησαν MegaMobileMarketingPromotions.

Η NEWSPHONEείναι μέλος του ΣΕΚΕΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλός της κατέχει τη θέση του Ταμία στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Upstream Systems (www.upstreamsystems.com)

Το 2001, η Upstream διέκρινε τις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου ως διαφημιστικού μέσου και ήταν από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που παρήγαγαν διεθνούς εμβέλειας καμπάνιες στον τομέα του mobile marketing.

Σήμερα η Upstream είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο των τεχνολογικών εφαρμογών του mobile marketing (mobile marketing solutions), μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείς του κόσμου στον συγκεκριμένο τομέα. Συνολικά, έχει εκτελέσει 160,000 καμπάνιες σε 40 διαφορετικές χώρες, με τελικούς αποδέκτες πάνω από 500 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η Upstream σήμερα έχει γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Rio de Janeiro, το Βουκουρέστι, το Dubai και το Redwood City στη Silicon Valley της California.

VCI (www.vci.gr)

Η VCI ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της Velti Το 2012, η VCI απορρόφησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της Velti στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Αιχμή του δόρατος των παρεχομένων υπηρεσιών είναι η ανάπτυξη λογισμικού που προσφέρει τις πλέον σύγχρονες, ανταγωνιστικές και ολοκληρωμένες λύσεις για χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακούς φορείς και κεντρικές ή περιφερειακές υπηρεσίες Διοίκησης. Η VCI παρέχει ολοκληρωμένες  λύσεις  όπως: Αυτοματοποίηση Επιχειρησιακών Διαδικασιών, Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων, Επιχειρηματικές Διαδικτυακές Πύλες, Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων, Διαχείριση Χρηστών & Δικαιωμάτων Πρόσβασης, Επιχειρηματική Ευφυΐα, Ηλεκτρονική Παρουσίαση και Πληρωμή Λογαριασμών, e-Marketing, Mobile Internet και Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας Κινητής Τηλεφωνίας.

Warply (www.warp.ly)

To Warply δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile marketing παρέχοντας μια πλατφόρμα (software as a service) που δίνει την δυνατότητα σε brands να στέλνουν διαδραστικές καμπάνιες μάρκετινγκ στους χρήστες των applications.

Το warply δημιουργεί μια νέα διαφημιστική δίοδο αυξάνωντας τα έσοδα των ιδιοκτητών εφαρμογών (APPs) που πλέον μπορούν να στοχεύσουν  τους  καταναλωτές με βάση την γεωγραφική τους θέση αλλά και την συμπεριφορά τους εκμεταλευόμενοι εργαλεία του mobile marketing όπως coupons, sweepstakes, qr codes και video μέσα σε ένα πλούσιο και διαδραστικό περιβάλλον. H πλατφόρμα βασίζεται στην ανάλυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και επιτρέπει τη δημιουργία αμοιβαίας επικοινωνίας  με τους πελάτες, τη στιγμή που είναι πιθανότερο να αλληλεπιδράσουν με το μήνυμα.

Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήρι Διαφήμισης & Δημ. Σχέσεων

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού (http://cmc.panteion.gr/)

Το Εργαστήρι Διαφήμισης & Δημ. Σχέσεων έκλεισε φέτος 20 χρόνια γεμάτα επικοινωνία, μοίρασμα γνώσης, καινοτομία, συν-δημιουργία και έμπνευση, έχοντας σαν όραμα να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τα μελλοντικά δημιουργικά μυαλά. Οι δραστηριότητές του εκτείνονται από την επικοινωνία, το marketing και τη διαφήμιση ως τη διαχείριση κρίσεων, την ηγεσία και την επιχειρηματικότητα. Οι αξίες πάνω στις οποίες στηρίζει τη λειτουργία του, είναι η ομαδικότητα, η συνεργατικότητα, η συν-δημιουργία, το άνοιγμα στην καινοτομία, η ευελιξία και η ανατρεπτικότητα, η «παιδευτική» αποτυχία, η υιοθέτηση της αλλαγής με γενναιοδωρία και προσωπική υπευθυνότητα. Το Εργαστήρι συνεργάζεται με διεθνείς φορείς, όπως το Copenhagen Business School, προσφέροντας διαλέξεις, σεμινάρια και προσομοιώσεις, διοργανώνοντας «δημιουργικές» εκδηλώσεις και πραγματοποιώντας έρευνες, εστιασμένες στη γενιά της κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ