Ποιες είναι οι 30 σχολές - μαγνήτης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ‏

Κάθε χρόνο ένας τεράστιος αριθμός υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ συνωστίζεται γύρω από τμήματα που έχουν καλές προοπτικές αποκατάστασης στην αγορά εργασίας.

Κάθε χρόνο ένας τεράστιος αριθμός υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ συνωστίζεται γύρω από τμήματα που έχουν καλές προοπτικές αποκατάστασης στην αγορά εργασίας.

Οι 30 σχολές - μαγνήτης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Aυτή, όμως, η μεγάλη ζήτηση προκαλεί απίστευτο ανταγωνισμό μεταξύ των νέων που διεκδικούν τα συγκεκριμένα τμήματα και «σφαγή» χιλιάδων αριστούχων που συνωστίζονται γύρω από 30 τμήματα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, αφού πάνω από 27.000 άτομα διεκδικούν περίπου 4.000 θέσεις. Τα τμήματα αυτά είναι Νομικά, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Πολυτεχνικά, Λογιστικής, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Μηχανολογίας, Μαιευτικής κ.λπ. Πάντως, τη φετινή χρονιά οι πιθανότητες εισαγωγής για τα τμήματα των πανεπιστημίων θα είναι περισσότερες, αν ισχύσει αυτό που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ότι δηλαδή οι εισακτέοι στα ΑΕΙ θα είναι αυξημένοι κατά 15%. Η αύξηση αυτή, ωστόσο, δεν θα επηρεάσει όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα και θα εξαρτηθεί από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο εντάσσεται η κάθε σχολή. Τυχεροί είναι όσοι θα επιλέξουν πανεπιστημιακά τμήματα του 4ου και 5ου επιστημονικού πεδίου, καθώς το υπουργείο Παιδείας αυξάνει σημαντικά τις θέσεις. Ως εκ τούτου, στα περισσότερα πολυτεχνικά τμήματα η αύξηση θα είναι κατακόρυφη και σε κάποιες περιπτώσεις θα υπερβεί και το 40%.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ