Η Ζωή Λάσκαρη και η πραγματική ζωή της...

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και ανθρώπινη έκπληξη από την εμφάνιση της ωραιότερης γυναίκας του ελληνικού κινηματογράφου , στη δεκαετία του 60 ,να τσαλακώνει το είδωλο της και να παίζει την υπέργηρη που ζει βυθισμένη στις αναμνήσεις της ...και μάλιστα από τις πλέον επώδυνες αυτές του ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και ανθρώπινη έκπληξη από την εμφάνιση της ωραιότερης γυναίκας του ελληνικού κινηματογράφου , στη δεκαετία του 60 ,να τσαλακώνει το είδωλο της και να παίζει την υπέργηρη που ζει βυθισμένη στις αναμνήσεις της ...και μάλιστα από τις πλέον επώδυνες αυτές του ολοκαυτώματος. Στο νου μου ήρθε αμέσως μια εικόνα της Ζωής Λάσκαρη όταν την πρωτοείδα από κοντά να καβαλάει τη μηχανή του Γιάννη Δημαρά ... Θυμάμαι λοιπόν ... .Είμαστε στον 5ο όροφο στην Χρήστου Λαδά στεγάζονταν εκεί τα ΝΕΑ , μια χαρούμενη παρέα δημοσιογράφων και φίλων, Χαρδαβέλλας, Καβαθάς, ο γόης τότε Δημαράς , το τσικό εγώ και ξαφνικά ακούμε ... Παιδιά ανεβαίνει ο Λιάνης με την Λάσκαρη ... Εποχή που ο και ποιητής Γιώργος Λιάνης της είχε γράψει ένα λογοτεχνικό κείμενο για να συνοδεύσει την γυμνή καλαίσθητη φωτογράφηση της στη Μύκονο Δήλο για το PLAYBOY . Η Λάσκαρη που ήξερα από το σινεμά μπροστά μου, εκθαμβωτική ! Φεύγουμε όλοι μαζί παρέα γιά Πόρτο Ράφτη όπου μας κάλεσε στο εξοχικό της γιά μπάνιο η Ζωή . Ο Δημαράς της προτείνει να την πάει με την μηχανή του , εκείνη δέχεται , οι υπόλοιποι ακολουθούμε με το αυτοκίνητο και μπροστά μας , ανεξίτηλη στη μνήμη μου , στα λευκά ανέμιζε το αραχνούφαντο φουστάνι της πανέμορφης Ζωής που γελούσε συνέχεια σαν παιδί κρατώντας σφιχτά τον περήφανο Γιάννη.

Επιστρέφω στη γιαγιά ¨Ρόουζ¨, στο μονόλογο της Εβραίας που ερμηνεύει με σπαραγμό καθώς διηγείται την πολυκύμαντη ζωή της στη θεατρική σκηνή ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ , στον πολυχώρο Αθηναίς του Βοτανικού κάθε Δευτέρα στις 8 , Κυριακή στις 6 και Σάββατο στις 9.15 . Τη βραδιά που την είδα γιόρταζε τα γενέθλια της , ναι εχουν γενέθλια και οι μύθοι! Την άκουσα να αναζητεί ανυπόμονα με τα μάτια ,ανάμεσα στο κοινό που της ευχόταν : που είναι η κόρη μου?δυό φορές την απομυθοποίησα προχθές το βράδυ και ταυτόχρονα την θαύμασα πιο πολύ , γιά τη τόλμη της να παίξει ένα ρόλο που είναι μακριά απο την κλασσική εικόνα της και για το ρόλο της μητέρας που μόνο το νεύμα της Μαρίας Ελένης την κάνει χαρούμενη. Αυτή είναι η πραγματική Ζωή και η αληθινή ζωή.













                               

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ