Περάστε 48 ώρες στην μαγευτική Αμοργό!!

Απολαύστε 48 ώρες στην Αμοργό!!Ημέρα Πρώτη 10 πμ. Check in στο καινούργιο αλλά και εντελώς παραδοσιακό Yperia Hotel, κοντά στην παραλία της Αιγιάλης. Η αρχιτεκτονική του είναι εμπνευσμένη από τα παλιά σπίτια του νησιού. Θα βρείτε ευρύχωρα και φροντισμένα δωμάτια, διακοσμημένα με χειροποίητα έπιπλα και σιδερένια κρεβάτια, καθώς και σουίτες ιδανικές για οικογένειες. Ιδιωτικά μπαλκόνια με πέργκολες, πισίνα και pool bar συμπληρώνουν το σκηνικό (Όρμος Αιγιάλης, τηλ.: 22850 73084, www.yperia.com, από €60 το δίκλινο με πρωινό). 


Ημέρα Πρώτη

10 πμ.

Check in στο καινούργιο αλλά και εντελώς παραδοσιακό Yperia Hotel, κοντά στην παραλία της Αιγιάλης. Η αρχιτεκτονική του είναι εμπνευσμένη από τα παλιά σπίτια του νησιού. Θα βρείτε ευρύχωρα και φροντισμένα δωμάτια, διακοσμημένα με χειροποίητα έπιπλα και σιδερένια κρεβάτια, καθώς και σουίτες ιδανικές για οικογένειες. Ιδιωτικά μπαλκόνια με πέργκολες, πισίνα και pool bar συμπληρώνουν το σκηνικό (Όρμος Αιγιάλης, τηλ.: 22850 73084, www.yperia.com, από €60 το δίκλινο με πρωινό).  

     

  Ιδανικά για οικογένειες ή μεγάλες παρέες είναι και τα γαλήνια δωμάτια και studios του Villa Katapoliani, στα Κατάπολα. Ρομαντικά διακοσμημένα με πίνακες Αμοργιανών ζωγράφων και με κρεβάτια με κουνουπιέρες, έχουν όλα ιδιωτικό μπαλκόνι ή βεράντα που βλέπει στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής (είσοδος του ναού του Απόλλωνα) ή στο καλντερίμι, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν και δική τους κουζίνα. Το πρόσφατα ειδικά διαμορφωμένο roof garden χαρίζει αλησμόνητη θέα στη θάλασσα (τηλ.: 22850 71064, www.villakatapoliani.gr, από €40 το δίκλινο).             

     11 πμ. Κολύμπι στην Αιγιάλη, τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Αμοργού. Είναι απάνεμη και έχει καλή οργάνωση, γι' αυτό και την προτιμούν οικογένειες. Θα βρείτε μπαρ, ταβέρνες και καφενεία. Λίγο έξω από τον όρμο της Αιγιάλης, το ακατοίκητο νησάκι Νικουριά έχει δύο παραλίες στρωμένες με ψιλό χαλίκι κι άμμο, ιδανικές για διαλογισμό. Θα φτάσετε με καραβάκι από τον Άγιο Παύλο.         2 μμ. Το Λιμάνι της κυρα-Κατίνας σερβίρει εδώ και 30 χρόνια εξαιρετικό πρωινό, φρέσκα ψάρια από τα καΐκια του νησιού και αμοργιανές σπεσιαλιτέ όπως πατατάτο (κατσίκι κοκκινιστό με πατάτες), χταποδόπιτα και σαλάτα με ξινομυζήθρα, κάππαρη και σπιτικές ελιές. Δοκιμάστε και τη φημισμένη αστακομακαρονάδα της Κορνηλίας (Αιγιάλη, τηλ.: 22850 73269, από €15 το άτομο).            4 μμ.  Η Αγία Άννα είναι η διασημότερη και κατά πολλούς η ωραιότερη παραλία του νησιού. Μια απότομη πλαγιά, παγωμένα διάφανα νερά που έχουν το χρώμα της ακουαμαρίνας, βότσαλα και άμμος. Από πάνω, η Μονή της Χοζοβιώτισσας, γαντζωμένη κατακόρυφα στα απόκρημνα βράχια. Αυτό το τοπίο διάλεξε ο Λικ Μπεσόν για να αποτυπώσει στο σελινόιντ το Απέραντο Γαλάζιο. Θα τη συναντήσετε στην ανατολική πλευρά του νησιού, 3 χλμ. από τη Χώρα.        6 μμ.  Ανάβαση στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, μνημείο δέκα αιώνων και σήμα κατατεθέν του νησιού. Ένα ασύμμετρο κατάλευκο κτίσμα λαξευμένο στον απότομο βράχο, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. 350 πέτρινα σκαλοπάτια θα σας φέρουν στην πόρτα της μονής, όπου θα θαυμάσετε σπάνια ιερά κειμήλια. Στο αρχονταρίκι, θα σας κεράσουν λουκούμι και το καλύτερο ρακόμελο του νησιού.                                                      9 μμ. Ρομαντικό δείπνο στη μεγάλη βεράντα της Αμβροσίας, με θαυμάσια θέα στον κόλπο της Αιγιάλης και τα γύρω χωριά. Το μενού στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Aegialis συνδυάζει ντόπιες γεύσεις με πιάτα από τη διεθνή κουζίνα. Θα βρείτε από αμοργιανό πατατάτο μέχρι αγκινάρες σε μαυροδάφνη και παέγια (Όρμος Αιγιάλης, τηλ.: 22850 73393, www.amorgos-aegialis.com, από €20 το άτομο).        11 μμ. Χαλαρό ποτό στο Σελάδι, που αποτελεί την πιο πρόσφατη άφιξη στα Θολάρια. Το παλιό μανάβικο μετατράπηκε με πολύ μεράκι σ’ ένα ιδιαίτερο μπαράκι, σε εξαιρετική τοποθεσία στην άκρη του χωριού με θέα στην Αιγιάλη και τον Ποταμό.

                                                 Travel photo: Artiste.gr

Ημέρα Δεύτερη

11 πμ. 

Πάρτε τον δρόμο για την Κάτω Μεριά με προορισμό την παραλία του Μούρου, νότια από το χωριό Καμάρι. Έχει ψιλό βοτσαλάκι, πεντακάθαρη θάλασσα και δύο υποθαλάσσιες σπηλιές, στις οποίες μπορείτε να πάτε κολυμπώντας. Εναλλακτικά, φτάστε μέχρι τον βαθύ κόλπο της Καλοταρίτισσας, 23 χλμ. από τη Χώρα. Η παραλία εκεί είναι εν μέρει εξοπλισμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ φεύγει και καΐκι για το νησάκι της Γραμβούσας, όπου υπάρχει ωραία παραλία με άμμο, βότσαλο και νερά-κρύσταλλο.         3 μμ.  Σκέτη απόλαυση μετά το μπάνιο τα λαδερά, η ψαρόσουπα σκορπίνας και το γεμιστό καλαμάρι στη Μαρουσώ, στο χωριό Αρκεσίνη. Θα καθίσετε στη μικρή αυλή, στη σκιά μιας χαρουπιάς. Τα λαχανικά είναι από το μποστάνι τους και τα κρέατα δικής τους παραγωγής. Φινάλε με ψημένη ρακή και παγωμένα σύκα (τηλ.: 22850 72253, από €12 το άτομο).    6 μμ.  Πίσω στη Χώρα για απογευματινή βόλτα στα ασπρισμένα και αθέατα από θαλάσσης καλντερίμια που ελίσσονται ανάμεσα σε σπίτια με μπουκαμβίλιες, κάτω από ένα βενετσιάνικο κάστρο του 13ου αιώνα. Απαραίτητη η στάση στο γλυκοπωλείο Καλλιστώ για χειροποίητο παγωτό με γεύση από ντόπιο παστέλι και πικρή σοκολάτα, αλλά και στον Ήλιο για καλό καφέ.         8 μμ. Η ταβέρνα του Λεωνίδα, κάτω από τους ανεμόμυλους, είναι διάσημη για τα ντόπια προϊόντα της (από κρέατα μέχρι λιαστό κρασί), αλλά και για τα γλέντια με ζωντανή μουσική που στήνονται κάθε καλοκαίρι. Ζητήστε πατατάτο, κατσικάκι με μπάμιες και χοιρινό με κύμινο. Από τη μια πλευρά θα έχετε τη θάλασσα στο βάθος, και από την άλλη τον επιβλητικό βράχο με το φωταγωγημένο κάστρο (τηλ.: 22850 71004, από €12 το άτομο).    10 μμ. Ξεκινήστε το βράδυ σας με ψημένη ρακή στο Καθ' οδόν, στη Χώρα. Η μουσική είναι συνήθως jazz ή κλασική ροκ, αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μπορεί να πετύχετε βραδιά live με ρεμπέτικα και λαϊκά. Το ξημέρωμα θα σας βρει στο κλασικό και αγαπημένο beach bar Q, στην Αιγιάλη, ένα από τα διασημότερα «after» του Αιγαίου, που γεμίζει ασφυκτικά μετά τις τρεις το πρωί.


Πηγή: www.arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ