Ένας Έρωτας… δημιουργικός

Το Ιουστινάκι μου. Το «–άκι», λόγω της αγάπης που τρέφω για τη δυναμική και άξια Ιουστίνη Φραγκούλη, δημοσιογράφο και συγγραφέα που ζει μόνιμα στον Καναδά. Η Λευκαδίτισσα, κόρη παπά, ερωτεύθηκε τον Ted (Θόδωρο) Αργύρη και μετανάστευσε στον κρύο Καναδά ζεσταίνοντας με το ταμπεραμέντο, την αξιοσύνη, την εργατικότητα και τη βαθιά ελληνικότητά της όλη την ομογένεια του Καναδά και των ΗΠΑ.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Το Ιουστινάκι μου.

Το «–άκι», λόγω της αγάπης που τρέφω για τη δυναμική και άξια Ιουστίνη Φραγκούλη, δημοσιογράφο και συγγραφέα που ζει μόνιμα στον Καναδά. Η Λευκαδίτισσα, κόρη παπά, ερωτεύθηκε τον Ted (Θόδωρο) Αργύρη και μετανάστευσε στον κρύο Καναδά ζεσταίνοντας με το ταμπεραμέντο, την αξιοσύνη, την εργατικότητα και τη βαθιά ελληνικότητά της όλη την ομογένεια του Καναδά και των ΗΠΑ.

Πρότυπο μητέρας, μεγάλωσε τον Αλέξανδρο και τον είδε πρόσφατα να αποφοιτά από τη Νομική σχολή του Γαλλικού Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ. Ακούραστη δημοσιογράφος, έγραψε, μετέδωσε από το Μοντρεάλ όλα όσα κέντριζαν το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον για την πατρίδα της.

Η Ιουστίνη έγινε δημοσιογράφος-σημείο αναφοράς για όλη τη σύγχρονη γενιά μεταναστών του Καναδά, της Νέας Υόρκης. Με τη συγγραφική της μας έδωσε ήδη: τα «Για την Αγάπη των Άλλων» «Στις Αγορές του Κόσμου» «Ημερολόγιο Αβάνας» «Ψηλά Τακούνια για Πάντα» «Σπυρίδων Αρχιεπίσκοπος Αμερικής 1996-1999» «Πετάει Πετάει το Σύννεφο» «Η Μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου» «Έρωτας στην Ομίχλη» «Ο Πολ και η Λάρα Ταξιδεύουν».

Το τελευταίο της βιβλίο «Ο Έρωτας Στην Ομίχλη», μου κρατάει συντροφιά τις νύχτες του Νοεμβρίου ενώ το προηγούμενο, «Για την Αγάπη των Άλλων» κυριολεκτικά το λάτρεψα, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που στηρίζεται σε αληθινή ερωτική ιστορία της Νισύρου.

Παράλληλα, ξεκίνησε το ταξίδι της η παιδική όπερα «Ο Πολ και η Λάρα Ταξιδεύουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ