Θέλετε καλύτερη ποιότητα στην ζωή σας; Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστόνης σας συστήνουν να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί.

Ύστερα από έρευνα σε 5.404 ανθρώπους ηλικίας 50 ετών, οι αμερικάνοι ερευνητές κατέληξαν ότι η καθημερινή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται θετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε μεσήλικες ενήλικες.Ύστερα από έρευνα σε 5.404 ανθρώπους ηλικίας 50 ετών, οι αμερικάνοι ερευνητές κατέληξαν ότι η καθημερινή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται θετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε μεσήλικες ενήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, άτομα που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα αλκοόλ και εξετάστηκαν ως προς την κινητικότητα, την επιδεξιότητα, την συναισθηματική τους κατάσταση καθώς και την αντίληψή τους έκαναν καλύτερο «σκορ» από άτομα που απείχαν από την κατανάλωση αλκοόλ.

Παράλληλα, σε εκείνους που διέκοψαν την συνήθεια να καταναλώνουν αλκοόλ παρατηρήθηκε χειροτέρευση της ποιότητας της ζωής τους. Αυτό, εικάζουν οι ερευνητές, ότι συμβαίνει εξαιτίας της τάσης απομόνωσης που έχουν οι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες κοινωνικές συναναστροφές άρα και λιγότερες ευκαιρίες να καταναλώσουν αλκοόλ.

Πηγή: Οινοποιία Μεγαπάνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ