Κοιμηθείτε γυμνοί για να είστε ευτυχισμένοι με το έτερον ήμισύ σας!

Τι θεωρείται νορμάλ και τι όχι όταν μιλάμε για στιγμές οικειότητας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που καταλήγουν στο σεξ μπορεί να διαφέρει ανάμεσα στους ανθρώπους. Ακριβώς για αυτό, οι επιστήμονες στη Δυτική Ακτή της Αμερικής σε μια προσπάθεια να βρουν τη μια και σωστή απάντηση, έκαναν μια έρευνα σε 100.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο -εκ των οποίων οι 23.000 είναι Αμερικάνοι- προκειμένου να εντοπίσουν τι είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένο ένα ζευγάρι και τι είναι αυτό που τους λείπει και θα το ήθελαν παραπάνω.

Τι θεωρείται νορμάλ και τι όχι όταν μιλάμε για στιγμές οικειότητας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που καταλήγουν στο σεξ μπορεί να διαφέρει ανάμεσα στους ανθρώπους.

Ακριβώς για αυτό, οι επιστήμονες στη Δυτική Ακτή της Αμερικής σε μια προσπάθεια να βρουν τη μια και σωστή απάντηση, έκαναν μια έρευνα σε 100.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο -εκ των οποίων οι 23.000 είναι Αμερικάνοι- προκειμένου να εντοπίσουν τι είναι αυτό που κάνει ευτυχισμένο ένα ζευγάρι και τι είναι αυτό που τους λείπει και θα το ήθελαν παραπάνω.
 
Ο Pepper Schwartz, ένας κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Washington στο Σιάτλ έκανε τη δική του έρευνα τόσο σε ετεροφυλόφιλα όσο και σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ηλικίας άνω των 18 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 40% κάνει σεξ τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
 
Αυτό όμως που θεωρείται νορμάλ για κάθε ζευγάρι στις ιδιωτικές του στιγμές προβληματίζει ακόμα και τα ίδια τα ζευγάρια εδώ και δεκαετίες.
 
Ο James Witte, που είναι υπεύθυνος του Center for Social Science Research στο Πανεπιστήμιο George Mason της Virgina δήλωσε ότι η ομάδα ασχολήθηκε λίγο παραπάνω με τα ζευγάρια που δήλωναν ευτυχισμένα και ανέλυσε τη συμπεριφορά τους και αυτό για να μπορέσει να βοηθήσει και άλλα ζευγάρια να γίνουν εξίσου ευτυχισμένα.
 
Το 62% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ μόλις το 14% ιδιαιτέρως ευτυχισμένοι.
 
Πολλά από τα ευτυχισμένα ζευγάρια έδειχναν να στερούνται το ρομαντισμό στη σχέση τους, ενώ ένα 27%  φαίνεται ότι έκρυβε ένα μυστικό.
 
«Αν κοιτάξει κανείς τα ευτυχισμένα ζευγάρια, θα δει ότι βγαίνουν ραντεβού. Κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου. Δείχνουν δημόσια τον έρωτά τους. Όλο αυτό το πακέτο που έχουν κάποια ζευγάρια δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν».
 
Ένα 44% των Αμερικανών ερωτηθέντων δήλωσε ότι σχεδόν ποτέ ή ποτέ δεν βγαίνουν ραντεβού, ενώ στην Ιταλία το ποσοστό ανεβαίνει στο 53%, στην Αγγλία στο 54% και στη Γαλλία στο 55%.
 
Από τα ευρήματα της έρευνας, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δυο τρόποι για να βελτιώσει ένα ζευγάρι τη σεξουαλική του ικανοποίηση! Ο πρώτος είναι να κοιμάται γυμνό το ζευγάρι στο κρεβάτι του τα βράδια, πράγμα που κάνει μόνο το 34% των γυναικών και 38% των ανδρών, ενώ ο δεύτερος τρόπος είναι να ανταλλάζει περισσότερα φιλιά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.
 
Στην Αμερική, μάλιστα, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια έβαλαν σε πολύ υψηλή θέση την μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ ακολουθεί το αίσθημα της φιλίας μεταξύ των συντρόφων, η στοργή, το σεξ και τέλος το να γίνουν γονείς.

Ανημοσίευση από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ