Μία όπερα ζητά την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα!!

Την αφύπνιση της κοινής γνώμης για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, επιδιώκει να πετύχει ο δημιουργός της όπερας «Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα», Θεόδωρος Στάθης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Βρετανία.Η παράσταση θα ανέβει για πρώτη φορά την Τρίτη, 29 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Peter Tiboris (Πίτερ Τιμπόρις).


Την αφύπνιση της κοινής γνώμης για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, επιδιώκει να πετύχει ο δημιουργός της όπερας «Opus Elgin: Η καταστροφή του Παρθενώνα», Θεόδωρος Στάθης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Βρετανία.
Η παράσταση θα ανέβει για πρώτη φορά την Τρίτη, 29 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Peter Tiboris (Πίτερ Τιμπόρις).

Θέμα της όπερας είναι η λεηλασία και παράνομη κατοχή των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ σκοπός της είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την επιστροφή των μαρμάρων στον τόπο καταγωγής τους, με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Η όπερα αποτυπώνει τα συμβάντα που συνέβησαν εκείνη την εποχή της κλοπής των μαρμάρων από τον Elgin, ενώ αριστοτεχνικά ο δημιουργός και συνθέτης χρησιμοποιεί στίχους ‘Αγγλων λόγιων, για το «έγκλημα» αυτό, με σκοπό να αφυπνίσει τον βρετανικό λαό -και όχι μόνο- καθώς πολλοί συμφωνούν για την επιστροφή των γλυπτών, στην Ελλάδα.
Ειδική σκηνή αφιερώνεται και στη Μελίνα Μερκούρη, που μέσα από ένα χορωδιακό μέρος, τονίζει πόσο σημαντική είναι συμβολή όλων για την επιστροφή των μαρμάρων στην πατρίδα τους.

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Χριστόφορος Χριστοφής, ενώ πρωταγωνιστούν η Νίνα Λοτσάρη (υψίφωνος), ο Δημήτρης Καβράκος (βαθύφωνος), η Ελένη Δάβου (μεσόφωνος), ο Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), ο Νίκος Τσαούσης (τενόρος) και άλλοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες.

Η παράσταση διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ίμερος για τον πολιτισμό», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: greekreporter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ