6 σημάδια που φωνάζουν «πάρε επιτέλους άδεια»‏

Οι περισσότεροι θεωρούν, ότι αν πιέσουν τον εαυτό τους, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά, στην προπόνηση και γενικότερα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μήπως όμως το σώμα σας πιστεύει το αντίθετο;

Οι περισσότεροι θεωρούν, ότι αν πιέσουν τον εαυτό τους, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά, στην προπόνηση και γενικότερα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μήπως όμως το σώμα σας πιστεύει το αντίθετο;
Η πίεση, σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί σίγουρα να είναι αποδοτική και δημιουργική για οτιδήποτε κάνετε. Υπάρχουν όμως μερικές περίοδοι στη ζωή, που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή, που πρέπει να πάρετε την άδεια, που τόσο πολύ χρειάζεται ο οργανισμός σας. Το ίδιο σας το σώμα βέβαια, επιμένει να στέλνει προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία εσείς επιμένετε να αγνοείτε επιδεικτικά. Το click@Life σας «υπενθυμίζει» 6 από αυτά.

Όρεξη για κοπάνα

Υπάρχουν κάποιες μέρες (η Δευτέρα είναι πάντα μία από αυτές), που το τελευταίο πράγμα, που θα θέλατε να κάνετε, είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας και να πάτε στο γραφείο σας. Μόλις φτάσετε εκεί δε, η εργασία σας είναι απλά διεκπεραιωτική, καθώς η όρεξη για δουλειά και δημιουργία, σας έχει εγκαταλείψει. Τη στιγμή που θα αισθανθείτε, ότι θα θέλατε να είστε οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη δουλειά σας, μάλλον πρέπει να ακούσετε την καρδιά σας. Μία άδεια χαλάρωσης είναι η μόνη λύση.


Ύπνος από ανάγκη

Όταν το μυαλό σας είναι υπερ-απασχολημένο και σε μόνιμη υπερένταση, αντιλαμβάνεστε, ότι ο ύπνος σας είναι απλά μία μηχανική κίνηση, χωρίς να έχει την ποιότητα (πολλές φορές και την ποσότητα) που χρειάζεται, για να μπορέσει το σώμα σας να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Απομακρυνθείτε για λίγο από τα «πρέπει» της καθημερινότητας, πάρτε μία ανάσα, λίγες μέρες άδεια και έναν καλό ύπνο, ώστε να επιστρέψετε δριμύτεροι.

Το σώμα σας φωνάζει

Ο ίδιος ο οργανισμός, έχει έναν μηχανισμό άμυνας που σας υπενθυμίζει εάν χρειάζεται άσκηση, υγιεινό φαγητό ή ξεκούραση. Αν αισθάνεστε πόνο, που δεν είχατε παλιά ή που απλά είναι πιο έντονος, πιθανότητα έχετε πιέσει τον εαυτό σας περισσότερο από όσο θα έπρεπε, ξεπερνώντας τα όρια. Όταν μάλιστα θεωρείτε ότι δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να ολοκληρώσετε όλον τον όγκο δουλειάς, που έχετε και αισθάνεστε, ότι η έμπνευση σας έχει εγκαταλείψει, κάντε ένα διάλειμμα, πριν καταρρεύσετε τελείως.


Οικογένεια και φίλοι για… μποξ

Μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να ξεσπάτε την ένταση σας στους συναδέλφους σας (και καλά κάνετε), αλλά οι περισσότεροι με ευκολία, μεταφέρουν τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι. Και μαζί με αυτά, όλη την κακή ενέργεια, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Όταν αντιληφθείτε, ότι το κοντινό σας οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, ήρθε η ώρα να ζητήσετε ένα ρεπό.

Υπέρ-απασχολημένος

Όσο πιο απασχολημένοι αισθάνεστε, τόσο περισσότερο ανάγκη έχετε να ηρεμήσετε και να πάρετε κάποιες μέρες άδειας. Όταν έχετε πολλές εκκρεμότητες να διαχειριστείτε, χρειάζεστε χρόνο και ενέργεια να ανασυνταχθείτε, ώστε να επιστρέψετε πιο ενεργοί και με περισσότερη όρεξη για δουλειά.


Ποια δημιουργικότητα;

Όλοι έχουν μέρες, που είναι απίστευτα δημιουργικές και άλλες, που χρειάζονται έμπνευση από ανώτερες δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Αν έχετε την αίσθηση ότι πλέον, έχετε «στραγγίσει» από ιδέες, πιθανότατα έχει φτάσει η στιγμή να αλλάξετε οπτική στα πράγματα. Ο μόνος τρόπος για να ξαναδείτε ξεκάθαρα, είναι να αποστασιοποιηθείτε λίγο και να απασχοληθείτε με δραστηριότητες, που εστιάζουν περισσότερο στη διασκέδαση και τον χαλαρό ελεύθερο χρόνο, παρά στη δουλειά. Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, να είστε σίγουροι ότι θα νιώσετε ανανεωμένοι, ανάλαφροι και γεμάτοι νέες ιδέες.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ