Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Με 2 ασθενείς στην εντατική η γρίπη θερίζει στην Ελλάδα

«Κερδίζει» συνεχώς έδαφος η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα περιστατικά της νόσου. Μάλιστα, δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σε αντίθεση με την επέλαση της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατάσταση στην Ευρώπη ήταν πολύ ήρεμη έως και την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που είχε επηρεάσει –θετικά- και την Ελλάδα.

«Κερδίζει» συνεχώς έδαφος η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα περιστατικά της νόσου. Μάλιστα, δύο ασθενείς νοσηλεύονται  σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 

 
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα γρίπης πληθαίνουν καθημερινά όπως προκύπτει από το δίκτυο των ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με το Κέντρο, αλλά και από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, δεκάδες βαριά περιστατικά της γρίπης, τα οποία αφορούν στην πλειοψηφία τους ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό και χρόνιες παθήσεις καθώς και ηλικιωμένους, νοσηλεύονται σε πνευμονολογικές κλινικές της χώρας.
 
  
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ μετρούσαν… αντίστροφα για την έλευση της γρίπης στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους. Πλέον αναμένουν ότι θα ενταθούν τα περιστατικά της νόσου. Αυτό που επισημαίνουν εν όψει του κύματος γρίπης είναι ότι προλαβαίνουν –και πρέπει- να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
 
 

Ένας στους πέντε Ευρωπαίους ασθενείς είναι Γάλλος
 
 
Σε αντίθεση με την επέλαση της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατάσταση στην Ευρώπη ήταν πολύ ήρεμη έως και την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που είχε επηρεάσει –θετικά- και την Ελλάδα.

Τώρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η γρίπη έχει έντονη δραστηριότητα, με τη Νορβηγία και την Ισλανδία να βρίσκονται στο peak της νόσου.

 

Σύμφωνα με το ECDC, στη Γαλλία, την Ισπανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία καταγράφεται σημαντική επιτάχυνση στην εξάπλωση της γρίπης. Μάλιστα, η Γαλλία κατέχει την αρνητική πρωτιά στον αριθμό των σοβαρών περιστατικών γρίπης καθώς μετρά 220 βαριά κρούσματα, σχεδόν το 18%  του συνολικού αριθμού ασθενών στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ