Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Τα Σούπερ Μάρκετ TESCO πουλούσαν μπιφτέκια από κρέας αλόγου!

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Tesco παραδέχθηκε αργά χθες βράδυ ότι απέσυρε μια ποσότητα μπιφτεκιών από βοδινό κρέας αφού σε ελέγχους ανακαλύφθηκαν δείγματα που περιείχαν γενετικό υλικό αλόγων.

Τα μπιφτέκια που ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικά παρήχθησαν σε δύο εργοστάσιο στην Ιρλανδία κι ένα στη Βρετανία και πωλούνταν τόσο σε υποκαταστήματα της ίδιας της αλυσίδας όσο και σε διάφορα άλλα καταστήματα λιανικής, όπως ανακοίνωσε η αρχή ασφάλειας τροφίμων της Ιρλανδίας σε δική της ξεχωριστή ανακοίνωση.


Οι ιρλανδικές αρχές ανέφεραν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μπιφτεκιών περιείχε πολύ χαμηλό επίπεδο DNA αλόγου, αλλά σε τουλάχιστον ένα δείγμα της Τέσκο βρέθηκε ότι γενετικό υλικό αλόγων αποτελούσε το 29% του περιεχομένου.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί προβληματισμό κι αμηχανία στην αλυσίδα, που πασχίζει να αναστρέψει την πτώση του μεριδίου αγοράς της βελτιώνοντας την εικόνα της σε ό,τι αφορά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον προμηθευτή που αφορά [η υπόθεση] για να αντιληφθούμε τάχιστα πώς συνέβη αυτό και πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά», ανέφερε η Τέσκο στην ανακοίνωσή της.

Το κρέας αλόγου γενικά δεν θεωρείται πως αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών, αλλά για πολιτισμικούς λόγους δεν τρώγεται στη Βρετανία, ούτε στην Ιρλανδία.

Πηγή: AMΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ