Ο γύρος του κόσμου από τον... Αντώνη Σαμαρά

Επιχείρηση... εξωστρέφεια θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με κυρίαρχο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη.

Επιχείρηση... εξωστρέφεια θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με κυρίαρχο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει από τις αρχές της νέας χρονιάς έναν κύκλο ταξιδιών στο εξωτερικό, όπου προγραμματίζεται να έχει επαφές και με επιχειρηματίες και ανθρώπους της αγοράς.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, στις 8 Ιανουαρίου ταξιδεύει στο Μόναχο καθώς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ενώ περί τα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.
Πολύ ψηλά στον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού επιτελείου βρίσκεται το ταξίδι στις ΗΠΑ την ερχόμενη άνοιξη. Στην Ουάσιγκτον ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια αλλά και με εκπροσώπους του ελληνοαμερικανικού λόμπι.
ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. Επίσης, εκκρεμεί το αμιγώς επενδυτικό ταξίδι στο Κατάρ το οποίο πιθανότατα θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου. Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στο Eurogroup. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σχεδιάζεται και επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Μόσχα όπως και στο Πεκίνο, όχι όμως πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Κίνα. Τις τελευταίες ημέρες στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία τροφοδοτήθηκε από μία σειρά γεγονότων-ενδείξεων πως η Ελλάδα αρχίζει σιγά σιγά να ανακτά τη διεθνή αξιοπιστία της. Μετά την αναβάθμιση της χώρας μας από τη Standard & Poors, ήρθε η «αναγνώριση» - όπως τη χαρακτηρίζουν στο Μαξίμου - των προσπαθειών του Πρωθυπουργού για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» που τον ανακήρυξε πολιτικό της χρονιάς. Και βεβαίως τα χαμόγελα - έστω και συγκρατημένα - επέστρεψαν στο Μαξίμου και στη Συγγρού μετά την ανάγνωση των ευρημάτων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πως σταδιακά η ΝΔ ανακτά το χαμένο έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την ψαλίδα που τους χωρίζει σε ποσοστά.
ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. Εκ παραλλήλου οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού καταδεικνύουν ότι και από τα τρία κόμματα καταβάλλεται  προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα. Ετσι και οι τρεις αρχηγοί κατά την πρόσφατη συνάντησή τους συμφώνησαν ότι για το καλό της χώρας θα πρέπει να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.  
Κάτι που ξεκαθάρισε άλλωστε και δημοσίως ο Αντώνης Σαμαράς και με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»: «Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες,  "ανασχηματισμός" και "πρόωρες εκλογές", να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. Αρα, για το καλό της χώρας πρωτίστως...».
Επιβεβαιώνονται έτσι και οι σχετικές πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει «ΤΑ ΝΕΑ» πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει στον κοντινό του ορίζοντα την προοπτική ανασχηματισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ