Αντίο στον Μεξικανό συγγραφέα Κάρλος Φουέντες!!

Ο Κάρλος Φουέντες, ήταν ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του καιρού μας. Γεννήθηκε στον Παναμά το 1928. Λόγω του διπλωμάτη πατέρα του είχε μια κοσμοπολίτικη παιδεία, που ξεπερνούσε τα σύνορα της πατρίδας του, του Μεξικού. Ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης, αλλά από κάποια στιγμή αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη λογοτεχνία. Είχει τιμηθεί με αναρίθμητα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Θερβάντες, τη σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση του ισπανόφωνου κόσμου. Ο Φελίπε Καλδερόν, Πρόεδρος του Μεξικού, έγραψε στο twitter ''ας αναπαυθεί εν ειρήνη''.


Ο Κάρλος Φουέντες
, ήταν ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του καιρού μας. Γεννήθηκε στον Παναμά το 1928.

Λόγω του διπλωμάτη πατέρα του είχε μια κοσμοπολίτικη παιδεία, που ξεπερνούσε τα σύνορα της πατρίδας του, του Μεξικού. Ξεκίνησε την καριέρα του ως διπλωμάτης, αλλά από κάποια στιγμή αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη λογοτεχνία. Είχει τιμηθεί με αναρίθμητα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Θερβάντες, τη σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση του ισπανόφωνου κόσμου. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι: Αύρα, Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρουζ, Terra nostra.

Ο Φελίπε Καλδερόν, Πρόεδρος του Μεξικού, έγραψε στο twitter ''Ας αναπαυθεί εν ειρήνη''.Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:
Οι μασκαρεμένες μέρες
(μτφρ. Χριστίνα Κόμη-Καλλίνικου, 2002),
Σε αυτά πιστεύω
(μτφρ. Αμαλία Βασιλακάκη, 2004),
Ανήσυχη παρέα
(μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2006),
Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες
(μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2008),
Τα κρυστάλλινα σύνορα
(μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2009).

Πηγή: www.kastaniotis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ