Κάνετε παιδιά, για να ζήσετε περισσότερο!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε ακούσει γύρω σας την έκφραση: "αχ αυτό το παιδί... θα με πεθάνει...!" Και όμως, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε ακούσει γύρω σας την έκφραση: "αχ αυτό το παιδί... θα με πεθάνει...!"
Και όμως, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα οι άνθρωποι, που δεν απέκτησαν παιδί, φεύγουν πιο γρήγορα από τη ζωή. Λένε, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνα έρχονται να ρίξουν φως στο ερώτημα εάν η τεκνοποίηση μας γεμίζει με ζωή. Η απάντηση είναι θετική, αλλά αφορά μόνο εκείνους, που ήθελαν ένα παιδί, αλλά λόγω προβλημάτων υγείας δεν απέκτησαν ποτέ. Σε αυτήν την περίπτωση η υιοθεσία μπορεί να είναι η ιδανική λύση.

Ανάμεσα στους πιθανούς λόγους για τον πρόωρο θάνατο, οι επιστήμονες, εκτός από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών, τις ανίατες ασθένειες, εντάσσουν πλέον και την κατάθλιψη και ψυχιατρικές ασθένειες, που συνδέονται όμως με την υπογονιμότητα.

Μεταξύ των γυναικών, που παρέμειναν άτεκνες, η πρώιμη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και ατυχήματα ήταν τέσσερις φορές υψηλότερη από τις μητέρες, ενώ εκείνες, που, έπειτα από δυσκολίες κατάφεραν να γεννήσουν ένα παιδί, το ποσοστό πέφτει στο 50%, αναφέρει η μελέτη.

Τα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας ανεβαίνουν και στην περίπτωση των ανδρών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τεκνοποίησης. Οι ειδικοί συνιστούν σε εκείνους, που πραγματικά πιστεύουν ότι ένα παιδί θα τους δώσει ζωή, να μην το βάζουν κάτω και να μην απορρίπτουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας.

Πηγή: mother.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ