Σε 3000 οικογένειες θα προσφέρει δωρεάν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια η ΑΒ

Θα δημιουργηθούν πάνω από 3.000 καλάθια με προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν σε ισάριθμες οικογένειες από όλη την Ελλάδα.

Καθώς τα Χριστούγεννα είναι ήδη "προ των πυλών", η ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης 3.000 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα, για τις οποίες θα "στρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι".
 
Με αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Μπορούμε", μέσω της οποίας θα γίνει η επιλογή των οικογενειών, η ΑΒ Βασιλόπουλος θα προσφέρει 0,01 ευρώ για κάθε αγορά ενός προϊόντος ιδιωτικής ετικέτας της εταιρείας.
 

Η Αλεξία Μαχαίρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, μιλάει για την νέα ενέργεια της εταιρείας, αλλά και για την εν γένει πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΒ Βασιλόπουλος.
 
- Μπορείτε να εξηγήσετε με ποιον τρόπο λειτουργεί αυτή η ενέργεια υποστήριξης οικογενειών σε όλη την Ελλάδα;
 
Αλεξία Μαχαίρα: Από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου η εταιρεία μας θα προσφέρει 1 λεπτό για κάθε αγορά προϊόντος ιδιωτικής ετικέτας ΑΒ από τους πελάτες μας. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τη δημιουργία καλαθιών που θα περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι μια πρωτοβουλία που αναλάβαμε στην ΑΒ σε μια προσπάθεια να προσθέσουμε περισσότερη αισιοδοξία στην καθημερινότητα οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικής ή άλλης φύσεως προβλήματα. Οι σειρές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της ΑΒ με τις οποίες μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια είναι "Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη", "ΑΒ", "ΑΒ για το σπίτι", "ΑΒ Bio", "AB terra leaf", "AB meat fresh", "AB Nutrilife" και "ΑΒ Επιλογή".
 
- Σε πόσες οικογένειες υπολογίζετε πως θα φθάσει η βοήθεια μέσω του προγράμματος και πώς θα γίνει η επιλογή τους;
 
Αλεξία Μαχαίρα: Στο πλαίσιο της δράσης μας θα δημιουργηθούν πάνω από 3.000 καλάθια με προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν σε ισάριθμες οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια είναι αρωγός μας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Μπορούμε" η οποία θα μας βοηθήσει στην επιλογή των οικογενειών μέσω των συνεργασιών της με ενορίες και αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων σε όλη τη χώρα.
 
- Το πρόγραμμα "τρέχει" ήδη από τις 12 Νοεμβρίου. Πώς αξιολογείτε τη μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου και σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που έχει μαζευθεί έως τώρα;
 
Αλεξία Μαχαίρα: Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να σας δώσω ακριβή στοιχεία αλλά η ανταπόκριση των πελατών μας είναι θερμή ενώ λαμβάνουμε και μηνύματα καταναλωτών που ζητούν να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει καθώς είναι απαραίτητο να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η προσπάθεια προκειμένου να ωφελήσουμε έστω και με αυτό τον ελάχιστο τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.
 

- Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όμως, δεν εμφανίζει το κοινωνικό της πρόσωπο μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τα προγράμματα ΕΚΕ της εταιρείας;
 
Αλεξία Μαχαίρα: Στην εταιρεία μας πιστεύουμε πολύ στην έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας καθώς είναι ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο. Η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από μια σειρά προγραμμάτων έχει θέσει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της τα προϊόντα, τους ανθρώπους, και το περιβάλλον.
 
Αντίστοιχες δράσεις με αυτή που ανακοινώσαμε πρόσφατα υλοποιούνται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στα καταστήματα μας για την ενίσχυση του έργου ΜΚΟ όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλες οργανώσεις. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω πως το 2011 ενισχύθηκαν 16 διαφορετικοί φορείς με το συνολικό ποσό των 329.618 ευρώ.
 
Ταυτόχρονα με χαρά υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα το "Όλοι μαζί μπορούμε" του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου έχουν ήδη συγκεντρωθεί αρκετοί τόνοι τροφίμων για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Επίσης εδώ και 16 χρόνια υποστηρίζουμε την Τράπεζα Τροφίμων, την οποία ίδρυσε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ενώ το 2011 προσφέραμε βασικά είδη συνολικής αξίας 632.000 ευρώ.
 
Επίσης έχουμε καθιερώσει δράσεις εθελοντισμού στις οποίες εργαζόμενοι και καταστήματα από όλη τη χώρα οργανώνονται προκειμένου να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την υποστήριξη ενός σκοπού (καθαρισμοί πάρκων και ακτών) ή για να συγκεντρώσουν πόρους και υλικό βοηθώντας διάφορους κοινωφελείς σκοπούς, ΜΚΟ ή ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από 3.000 συνάδελφοι συμμετείχαν εθελοντικά και κάλυψαν πάνω από 150 δράσεις.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές μας κατά 20% μέχρι το 2020. Το 2011 καταφέραμε τη μείωση σε σχέση με το 2010 κατά 5,33%των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΑΒ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από φιλικές στο περιβάλλον καινοτομίες στο μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων μας ενώ διαθέτουμε και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.
 
Πηγή: GreenBusiness.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ