Απολαύστε 48 ώρες στην μαγευτική Αστυπάλαια!!!!

Ημέρα Πρώτη 10 πμ Check in στο αμφιθεατρικά χτισμένο Φίλντισι Boutique Hotel. Είναι χτισμένο στην πλαγιά πάνω από την παραλία του Αγ. Βασιλείου, με θέα που κόβει την ανάσα. Διαθέτει 10 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα με ονόματα πολύτιμων λίθων και υπέροχη θέα στη Χώρα. Μεγάλη πισίνα με υδρομασάζ, μπαρ και όμορφη ρεσεψιόν με βιβλιοθήκη συμπληρώνουν ιδανικά τις παροχές. Μεγάλο μπόνους το ότι το πλούσιο πρωινό σερβίρεται ως τις 12 το μεσημέρι (Λιβάδι, τηλ. 22430 62060, www.fildisi.net, από €120 το δίκλινο με πρωινό).


Ημέρα Πρώτη

10 πμ

Check in στο αμφιθεατρικά χτισμένο Φίλντισι Boutique Hotel. Είναι χτισμένο στην πλαγιά πάνω από την παραλία του Αγ. Βασιλείου, με θέα που κόβει την ανάσα. Διαθέτει 10 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα με ονόματα πολύτιμων λίθων και υπέροχη θέα στη Χώρα. Μεγάλη πισίνα με υδρομασάζ, μπαρ και όμορφη ρεσεψιόν με βιβλιοθήκη συμπληρώνουν ιδανικά τις παροχές. Μεγάλο μπόνους το ότι το πλούσιο πρωινό σερβίρεται ως τις 12 το μεσημέρι (Λιβάδι, τηλ. 22430 62060, www.fildisi.net, από €120 το δίκλινο με πρωινό).  


     Αν προτιμάτε να ατενίζετε το επιβλητικό ενετικό κάστρο, τότε ιδανική επιλογή είναι το Tholaria Boutique Resort, πάνω από την παραλία του Καπούτσου. Θα βρείτε σουίτες και studios σε παραδοσιακό στιλ με αγαπημένη όλων τη σουίτα Αιγαίο με υδρομασάζ στο μπαλκόνι.  Γυμναστήριο, πισίνα και εστιατόριο, μεταξύ των παροχών του ξενοδοχείου (Χώρα, τηλ.: 22430 62072, www.tholaria.gr, από €70 το δίκλινο με πρωινό).        11 πμ. Η οργανωμένη παραλία Λιβάδι είναι ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν να είναι κοντά στη Χώρα, από την οποία απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα. Είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Θα βρείτε από τουρίστες και σέρφερς μέχρι οικογένειες και ζευγάρια. Για περισσότερη ησυχία, θα κατευθυνθείτε στον Πέρα Γιαλό, στα πόδια της Χώρας. Είναι μικρή αλλά καθαρή με αρμυρίκια για άφθονη σκιά ενώ είναι προστατευμένη από τον αέρα. Στα συν τα ταβερνάκια και οι καφετέριες που βρίσκονται στο χωριό.   2 μμ. Στον Πέρα Γιαλό η κουζίνα της κυρίας Φρόσως στο Μαϊστράλι κάνει θραύση. Καθίστε στους λευκούς ξύλινους καναπέδες στην αυλή της ανακαινισμένης ταβέρνα της κι η χρυσοχέρα μαγείρισσα θα αναλάβει να σας ξελογιάσει με πλούσια αστακομακαρονάδα, καλοψημένα και ζουμερά ψάρια, λεμονάτη ψαρόσουπα αλλά και αχινοσαλάτα. Δυνατή η σπιτική κατσαρόλα και τα λαδερά με ντόπια κηπευτικά (Πέρα Γιαλός, 22430 61691, από € 15 το άτομο).     5 μμ.  Ανεβείτε στο κάστρο της οικογένειας Κουρίνι στη Χώρα. Το μεσαιωνικό κάστρο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Αστυπάλαιας και χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Είναι χτισμένο με σκούρα πέτρα της περιοχής ενώ στην είσοδό του θα δείτε το οικόσημο του φημισμένου βενετσιάνικου οίκου. Από τον οικισμό του κάστρου σώζονται μόνο λίγα σπίτια, οι εξωτερικοί τοίχοι των οποίων είναι τμήμα του τείχους. Το κάστρο μοιάζει να κρέμεται από τον ουρανό σαν παλιό καστέλι παραμυθιού, ενώ στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν οι ολόλευκες εκκλησίες της Παναγίας του Κάστρου (Ευαγγελίστρια) στην είσοδο και ο Άγιος Γεώργιος στην άκρη.     7 μμ Καθίστε στην πανέμορφη βεράντα του café Αρχιπέλαγος στη Χώρα για να γευτείτε τα καλύτερα σπιτικά γλυκά του νησιού με θέα στο φωτισμένο κάστρο. Το παραδοσιακό σπίτι με τον μεγάλο κήπο μετατράπηκε σε ατμοσφαιρικό cafe bar με μουσικές επιλογές από όλο τον κόσμο. Εξαιρετικό και το πρωινό που σερβίρει (Χώρα, τηλ. 22430 61889).    9 μμ. Ρομαντικό δείπνο στο Μπαρμπαρόσα, το εστιατόριο δίπλα στο δημαρχείο με μπαλκονάκι και ολάνθιστη αυλή. Στην ιδιαίτερη κουζίνα του, οι ελληνικές γεύσεις παντρεύονται ιδανικά με τις ανατολίτικες και έχουν λαχταριστά αποτελέσματα. Αρχίστε με ψητά λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, μελιτζάνες και τομάτες με βινεγκρέτ μπαλσάμικο και συνεχίστε με λεμονάτη ροφόσουπα ή πιο “εξωτικό” ψαρονέφρι με ρύζι μπασμάτι και σάλτσα μάνγκο (Χώρα, τηλ. 22430 61577, από € 15 το άτομο).   11 μμ. Συνεχίστε για ποτό στο hot spot του νησιού, το bar Μύλος, κάτω από τους ανεμόμυλους της Χώρας. Ψαγμένη μουσική, τραπεζάκια και ρυθμούς που ανεβαίνουν όσο προχωράει η βραδιά ως το ξημέρωμα (Χώρα, τηλ. 6979 649830).

Πηγή: www.arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ