49,000 ευρώ μοιράστηκαν οι 10 νικητές του διαγωνισμού ''i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία''!!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για 2η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για 2η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντας δέκα προτάσεις οι οποίες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 49.000 ευρώ.

Στα βραβεία του Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» απονεμήθηκαν σε τελετή που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου, του Υπευθύνου Τομέα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, του Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Βασίλειου Ράπανου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Ταμβακάκη, στελεχών της Τράπεζας και παραγόντων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 307 προτάσεις από 467 άτομα ή ομάδες ατόμων. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθουμένη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 3 στους 4 συμμετέχοντες ήταν κάτω των 40 ετών, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα γενιά διαθέτει καινοτόμες ιδέες, αλλά και όρεξη να συμμετέχει σε μία ανοικτή διαδικασία, ώστε να τις αναδείξει και να τις δει να υλοποιούνται.

Στη εκδήλωση παρέστη και ο Country Manager της Google, Στέφανος Λουκάκος, ο οποίος παρουσίασε τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας του διαδικτύου, τις επακόλουθες δραστικές αλλαγές στις συνήθειες και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, καθώς και τις τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο ψηφιακό μέλλον.

Στους νικητές του δεύτερου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απενεμήθησαν δέκα βραβεία.

  • Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Φώτη Κουτουβέλη, Ορέστη Ευάγγελου Τζανετή και Κωνσταντίνου Καζανή για την πρόταση τους με τίτλο «i-kiosk». Πρόκειται για μια κάθετη και ολοκληρωμένη λύση μηχανοργάνωσης για την αγορά των περιπτέρων και minimarkets (B2C) στην οποία προστίθενται νέες παρεχόμενες υπηρεσίες B2Β προώθησης προϊόντων και marketing.
  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην Μανταλένα Ανηψητάκη για την πρόταση της με τίτλο «Αναβάθμιση της αισθητικής των φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φ/Β) μέσα από κλασικά - παραδοσιακά μοτίβα και χρώματα».
  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα των Συμεών Ρετάλη, Πέτρου Γεωργιακάκη, Ιωάννη Αράπογλου, Μιχάλη Μπολουδάκη και Μιχάλη-Χρόνη Βολάνη για την πρόταση τους με τίτλο «Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια με ανίχνευση κίνησης από κάμερα (motion detection web cam) για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες».
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Χρηστίδη για την πρόταση του με τίτλο «ENTaSIS: ENTerprise Social Information-management System Διαδικτυακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εταιρικής Πληροφορίας βασισμένη σε λειτουργίες Κοινωνικού Λογισμικού και Συστημάτων Προτάσεων».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ το καθένα απονεμήθηκαν στους:

  • Νίκο Αρκούδη για την πρόταση του με τίτλο «One Stop Shop/ Πλατφόρμα για τυποποίηση και ηλεκτρονικό εμπόριο ελαιολάδου και προϊόντων ελιάς απευθείας από έλληνες παραγωγούς στην παγκόσμια αγορά».
  • Ομάδα των Ελισάβετ Μίληση, Γιωργου Κάραλη και Ιωάννη Βενετικίδη για την πρόταση τους με τίτλο «FREEWISH.GR Μέσο υλοποίησης δημιουργικών και καινοτόμων έργων».
  • Ομάδα των Αθανάσιου Μυστακίδη, Νικόλαου Παρούση και Νικόλαου Στεργίου για την πρόταση τους με τίτλο «Clustericus.com / Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την διαπραγμάτευση και την πραγματοποίηση συλλογικών αγορών μέσα από διαδικασίες & εργαλεία κοινωνικής διαδικτύωσης».
  • Κωνσταντίνο Μωραΐτη για την πρόταση του με τίτλο «Αυτόματη μηχανή συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας από βιομάζα σε μικρέ κλίμακα».
  • Χριστο Ξενακίδη για την πρόταση του με τίτλο «Υλοποίηση εφαρμογής για Smartphone(με android) προσανατολισμένη σε ασθενείς της νόσου Αλτζχάιμερ.»
  • Ομάδα των κ. Νικόλαου Τσάμη και Παναγιώτη Σαλωνίτη για την πρόταση τους με τίτλο «Internet TV: Αγορές με Κοινωνική Δικτύωση από την τηλεόραση».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του τρίτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» για το 2012. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το site του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation η νέα θεματολογία του τρίτου διαγωνισμού.

Πηγή: www.epixeiro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ