Ο διάσημος Ιρλανδοαμερικανός καλλιτέχνης εκθέτει τους ''δωρικούς'' του πίνακες στο Μουσείο Μπενάκη!!

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Sean Scully. Δωρικός Ρυθμός» του Sean Scully από τις 8 Μαΐου 2012. Η έκθεση με τίτλο Sean Scully. Δωρικός Ρυθμός είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Ιρλανδοαμερικανού καλλιτέχνη Sean Scully στην Ελλάδα. Η παρουσίαση επικεντρώνεται σε έξι μνημειώδεις "δωρικούς" πίνακες ζωγραφικής τους οποίους ο καλλιτέχνης φιλοτεχνεί από το 2009.


Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση «Sean Scully. Δωρικός Ρυθμός» του Sean Scully από τις 8 Μαΐου 2012.

Η έκθεση με τίτλο Sean Scully. Δωρικός Ρυθμός είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Ιρλανδοαμερικανού καλλιτέχνη Sean Scully στην Ελλάδα. Η παρουσίαση επικεντρώνεται σε έξι μνημειώδεις "δωρικούς" πίνακες ζωγραφικής τους οποίους ο καλλιτέχνης φιλοτεχνεί από το 2009.

Πελώρια σε κλίμακα και φιλόδοξα, τα έργα έχουν ως απαρχή τους το δωρικό στοιχείο το οποίο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Τα έργα του Scully χαρακτηρίζονται συχνά για την αρχιτεκτονική τους δομή, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πίνακες πραγματεύονται το παραπάνω στοιχείο από μια νέα οπτική γωνία. Κατατάσσοντάς τα κάπου ανάμεσα στο αφηρημένο και το σχηματικό, τα έργα του έχουν ταυτόχρονα κάτι το ουσιώδες και το αιώνιο.

Μαζί με τους «δωρικούς» πίνακες, η επιμελήτρια Sally Radic θα αναρτήσει στον εκθεσιακό χώρο μεταξοτυπίες, υδατογραφίες, καθώς και άλλα ζωγραφικά έργα του δημιουργού προερχόμενα από διαφορετικές περιόδους της τριαντάχρονης καλλιτεχνικής του πορείας. Τα έργα αυτά έχουν σκοπό να δώσουν στον θεατή την ευκαιρία να εξερευνήσει κι άλλους τομείς της τέχνης του Scully, αλλά και να αντιληφθεί πώς το πρώιμο έργο του στάθηκε ένας προάγγελος για το σύνολο των νέων αυτών δημιουργιών.

Έργα του βρίσκονται σε αναρίθμητες συλλογές σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των μουσείων Museum of Fine Arts-Βοστώνη, Metropolitan Museum of Art-Νέα Υόρκη, MoMA- Νέα Υόρκη, Tate-Λονδίνο και Museo Nacional Reina Sofia-Μαδρίτη.

Η έκθεση Sean Scully. Doric μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Αθήνα πρόκειται να περιοδεύσει στο IVAM στην Ισπανία και στο Hugh Lane στο Δουβλίνο.

Πηγή: www.culturenow.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ