Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον θάνατο 8 γυναικών από μαζική στείρωση - Άλλες 60 δίνουν μάχη για τη ζωή τους στην εντατική επειδή στείωσαν τις γυναίκες και όχι τους άνδρες

Οκτώ γυναίκες πέθαναν και δεκάδες νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας, κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οκτώ γυναίκες πέθαναν και δεκάδες νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας, κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Ινδία-Νεκρές οκτώ γυναίκες μετά από στείρωση
"Οκτώ γυναίκες έχουν πεθάνει από χθες και 64 νοσηλεύονται", δήλωσε ο Σονμάνι Μπόραχ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.
Περί τις 80 γυναίκες χειρουργήθηκαν το Σάββατο σε κέντρο που οργανώθηκε από την τοπική κυβέρνηση σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ραϊπούρ και άρχισαν να αισθάνονται άσχημα, μετά την εγχείριση, είπε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα, που εντάθηκαν και επεκτάθηκαν χθες μεταξύ του πλήθους των γυναικών που είχαν χειρουργηθεί στο πλαίσιο σχεδίου οικογενειακού προγραμματισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express, όλες χειρουργήθηκαν σε διάστημα πέντε ωρών περίπου από έναν χειρουργό και το βοηθό του.
"Δεν υπήρξε αμέλεια. Πρόκειται για έναν έμπειρο γιατρό. Θα διεξαχθεί έρευνα", δήλωσε αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.
Επιχειρήσεις μαζικής στείρωσης οργανώνονται συστηματικά στα ινδικά κρατίδια, οι κυβερνήσεις των οποίων προσφέρουν δώρα, από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές στα ζευγάρια που δέχονται να στειρωθούν.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πέρυσι, οι αρχές κρατιδίου στην ανατολική Ινδία δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις, μετά τη μετάδοση εικόνων με αναίσθητες γυναίκες σε αγρό, έπειτα από επιχείρηση μαζικής στείρωσης σε τοπικό νοσοκομείο, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών.
Τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Ινδία, καταργήθηκε πριν μερικά χρόνια η στείρωση στους άνδρες και επιλέχθη και πάλι ο «εύκολος στόχος» των γυναικών, οι οποίες δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα να υποβάλλονται σε στείρωση με χειρουργική επέμβαση. Οι άνδρες από την άλλη, έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιορισμού των γεννήσεων στην πολυπληθή χώρα τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ