Περιποίηση στα… άκρα! Αντιμετωπίστε τα πιο συχνά προβλήματα στα νύχια σας γιατί η υγεία ξεκινάει εξ απαλών ονύχων!

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα χωρίς να χαλάμε πολλά λεφτά σε nail artist και εξοπλισμό για νύχια. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς όλο και κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται την ώρα που κάνουμε μανικιούρ.

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα χωρίς να χαλάμε πολλά λεφτά σε nail artist και εξοπλισμό για νύχια. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς όλο και κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται την ώρα που κάνουμε μανικιούρ. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά προβλήματα και εκτός από αυτό… σου βρήκαμε και λύσεις για το πως να τα αντιμετωπίσεις!



1.Παχύρρευστο βερνίκι
Αν το βερνίκι σου είναι ιδιαίτερο παχύρρευστο και είναι καινούριο, χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες διαλυτικού- ή ασετόν- για να το αραιώσεις. Αν πάλι είναι παλιό τότε μάλλον ήρθε η ώρα να πεταχτεί.

2.Νύχια που ξεφλουδίζουν
Αν βάφεις τα νύχια σου πολύ συχνά ή δεν τρέφεσαι σωστά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις και εσύ ξεφλουδισμένα νύχια. Αύξησε την ποσότητα ασβεστίου που λαμβάνεις, χρησιμοποίησε ένα βερνίκι θρέψης για τα νύχια και φυσικά μην ξεχνάς την βάση πριν βάψεις τα νύχια σου.

3. Ξεφτισμένο μανό
Μπορείς να αποφύγεις το ξεφτισμένο μανικιούρ, περνώντας ένα top coat κάθε φορά που βλέπεις που αρχίζει να  ξεφτίζει . Ωστόσο, οι άκρες ξεφτίζουν γρήγορα και εάν έχεις κάνει μανικιούρ σε κάποιο στούντιο, δεν έχεις το ίδιο μανό για να διορθώσεις το πρόβλημα. Δώσε τη λύση, περνώντας ένα μανό με glitter. Θα καλύψει τις ξεφτισμένες άκρες και θα δώσει άλλο στιλ στο μανικιούρ σου.

4.Μανό που αργεί να στεγνώσει
Όταν βιάζεσαι και το μανό αργεί να στεγνώσει, βάλε τα χέρια σου σε κρύο νερό για τρία λεπτά. Μόλις τα βγάλεις το βερνίκι θα είναι σκληρό σαν πέτρα.

5.Παρανυχίδες
Μην τραβάς τις παρανυχίδες, αφού εκτός του ότι είναι επίπονο, μπορεί να μολυνθεί η περιοχή. Αν σε ενοχλούν, προσπάθησε να τις αφαιρέσεις προσεκτικά με έναν νυχοκόπτη ή ένα ψαλιδάκι νυχιών.


Πηγή: www.kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ