Σαμαράς - ιπτάμενος Έλληνας για Κατάρ, Βρυξέλλες, Κίνα, Ρωσία, Αμερική προς άγραν επενδύσεων;

Στο κυνήγι των επενδύσεων και της αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό για την ελληνική οικονομία ρίχνεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

Στο κυνήγι των επενδύσεων και της αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό για την ελληνική οικονομία ρίχνεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει πράξη τη δήλωση του στην Βουλή ότι «δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω τις επενδύσεις και στο εσωτερικό και το εξωτερικό». Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου προγραμματίζεται επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ και στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει αναμένεται να βρεθούν η αξιοποίηση της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και επενδυτικά σχέδια και επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και εκτάσεων.

Στη συνέχεια στις 22 και 23 Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιμήκυνση του κατά δύο χρόνια και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στις 9 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μόναχο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρία και πρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ.

Είναι γνωστό ότι από τη Βαυαρία, όπου επικρατούν οι Χριστιανοκοινωνιστές, οι οποίοι μετέχουν στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με επικεφαλής τον Φίλιπ Ρέσλερ, ακούγονται οι πλέον «σκληρές» φωνές σε βάρος της Ελλάδας που μιλούν ακόμη και για έξοδο από το ευρώ. Ήδη ο γερμανικός τύπος αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει με την επίσκεψη αυτή να εξασφαλίσει από τους κυβερνητικούς εταίρους της Άνγκελα Μέρκελ την αντιστροφή του κλίματος για τη χώρα μας.

Ήδη σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Χορστ Ζεεχόφερ φαίνεται ότι βάζει λίγο νερό στο κρασί του και αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο. «Βασική αρχή για τους Χριστιανοκοινωνιστές είναι ότι η βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο υπό όρους. Και οι όροι είναι η εξοικονόμηση και οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού» είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του σε συνέντευξή του στην «Bild am Sontag».

Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σοβαρά να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα προκειμένου να συζητήσει ενδεχόμενες μελλοντικές επενδύσεις στην αγορά ενέργειας και τις υποδομές της χώρας, όπως λιμάνια, αεροδρόμια κλ.π.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ