Women in Action: Όταν η Τζένη Μπαλατσινού ξεκίνησε τη νέα της δράση με στήριξη από την Όλγα Κεφαλογιάννη & την Αγάπη Πολίτη

Οι γυναίκες που ονειρεύονται ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και μια νέα επιχείρηση, κόντρα στους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται μόνο να τολμήσουν και να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Οι γυναίκες που ονειρεύονται ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και μια νέα επιχείρηση, κόντρα στους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται μόνο να τολμήσουν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Αυτό είναι το μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται αύριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με την παρουσία και την απόλυτη υποστήριξη της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, και της ομάδας του «Women in Action», με κύρια εκπρόσωπό της την Τζένη Μπαλατσινού.

Οι δύο γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινό όραμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, προκειμένου οι νέοι επιχειρηματίες να βρουν όχι μόνο ένα πλάνο δράσης και ενημέρωσης, αλλά και έναν συμπαραστάτη σε κάθε βήμα τους.

Με σλόγκαν «Actually I Can», η επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Τζένη Μπαλατσινού, επιχειρεί για τρίτη χρονιά να μοιραστεί με ένα ευρύτερο κοινό τη δική της προσπάθεια να δραστηριοποιηθεί στον επιχειρηματικό κόσμο, με το site της, jenny.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Μπαλατσινού μπαίνει στα βαθιά νερά της επιχειρηματικότητας, καθώς και στο παρελθόν διατηρούσε εταιρεία καλλυντικών. Ομως είναι γνωστό ότι μέσα από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, κυρίως της επιχείρησης του συζύγου της, έζησε από πρώτο χέρι την απογοήτευση, την πίκρα της αποτυχίας και της οικονομικής κατάρρευσης. Από την εμπειρία αυτή, ωστόσο, αντί να παραδοθεί στην κρίση της αποτυχίας, βρήκε τη δύναμη να δημιουργήσει ξανά τις ευκαιρίες εκείνες που θα ήταν ικανές να την εντάξουν και πάλι στον επιχειρηματικό κύκλο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στο «Women in Action», εκτός από την κ. Μπαλατσινού συμμετέχουν και άλλες τέσσερις κυρίες-επιχειρηματίες. Η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, προστέθηκε στη «δύναμή» τους, εκφράζοντας το ενδιαφέρον από την πλευρά της Πολιτείας για κάθε προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στηρίζοντας την πρωτοβουλία τους, ιδιαίτερα τη δύσκολη εποχή της κρίσης.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη και η Τζένη Μπαλατσινού άλλωστε γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια. Ο εξάδελφος της υπουργού, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, είναι ο άνθρωπος που έφερε ακόμη πιο κοντά τις δύο γυναίκες, καθώς είναι ο κολλητός της Τζένης Μπαλατσινού. Ιδιαίτερα μετά το διαζύγιό της, η τελευταία επέλεξε να απομονωθεί στην Πάτμο, την οποία λατρεύει και περνάει εκεί τα περισσότερα καλοκαίρια με την οικογένειά της, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον καλό της φίλο, Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Φέτος το καλοκαίρι όμως την Πάτμο επισκέφθηκε και η Ολγα Κεφαλογιάννη, σε ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει για θέματα του υπουργείου της στο νησί. Εκεί συνάντησε τον εξάδελφό της, αλλά και την Τζένη Μπαλατσινού. Οι δύο γυναίκες ανακάλυψαν γρήγορα ότι έχουν πολλά κοινά, όπως η διάθεση για δημιουργία και δράση. ΗΤζένη στο πρόσωπο της Ολγας βρήκε μια φίλη και μια συμπαραστάτρια, αφού δεν περνούσε την καλύτερη περίοδο της ζωής της, και η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν μπορούσε παρά να θαυμάσει το κουράγιο, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα μιας γυναίκας να κοιτάξει μπροστά και να παλέψει.

Από τότε η επαφή τους είναι πιο συχνή και μετά τη συνάντηση της Πάτμου ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα, όπου τις είδαμε να παρευρίσκονται παρέα σε εκδήλωση στο Ηρώδειο.

Μια μοναδική παράσταση, που είχε διοργανώσει το υπουργείο Πολιτισμού με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας. Στην κερκίδα του Ωδείου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και η Τζένη Μπαλατσινού, παρέα με την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, και την Αγάπη Πολίτη, γεγονός που ξάφνιασε τότε πολλούς. Η επόμενη κοινή τους εμφάνιση είναι αύριο, με την Ολγα Κεφαλογιάννη να είναι μία από τις κεντρικές ομιλήτριες στην εκδήλωση για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της φίλης της, Τζένης.

Σημαντικοί ομιλητές στην εκδήλωση

To «Women in Action» είναι μια σύμπραξη τεσσάρων γυναικών και δύο sites. Του jenny.gr, του γυναικείου site με την υπογραφή της Τζένης Μπαλατσινού, και του 4moms.gr, του ιντερνετικού ραντεβού των μαμάδων, με οικοδέσποινες τις Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Νικοπολίδη. Mετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου και του 2ου «Women in Action», αυτή τη φορά αναλαμβάνουν μια διαφορετική πρωτοβουλία.

Στην ημερίδα που διοργανώνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την αρωγή της οργάνωσης «Γη», γυναίκες δραστήριες, που τόλμησαν, δοκιμάστηκαν και πέτυχαν, δημιουργώντας μόνες τους τις ευκαιρίες, θα ξετυλίξουν το κουβάρι των δικών τους ιστοριών, ιστοριών ανθρώπων που έχουν διαγράψει τη δική τους επιτυχημένη πορεία.

Μέσα από τις διαφορετικές αφηγήσεις, κύρια επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η κάθε μία γυναίκα να βρει αυτό που μπορεί να την εμπνεύσει, που μπορεί να τη βοηθήσει να διαμορφώσει τις επιλογές της και να καθορίσει το επόμενο, σταθερό βήμα της. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι επίσης ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης «Γη», Πέτρος Κόκκαλης, η πρόεδρος της Apivita, Νίκη Κουτσιανά, και η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, Πέγκυ Αντωνάκου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ