Η... πέτρα του Ταύρου είναι το σμαράγδι και του Καρκίνου, το μαργαριτάρι! Ανακαλύψτε τον δικό σας πολύτιμο λίθο με βάση το ζώδιο σας!

Ήξερες ότι το ζώδιό σου έχει τα δικά του πετράδια, πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους και κρυστάλλους, αλλά και τα δικά του μέταλλα και αρώματα; Μπορείς να επιλέξεις μια από αυτές τις πέτρες και να τη φοράς ή να την έχεις μαζί σου.

Ήξερες ότι το ζώδιό σου έχει τα δικά του πετράδια, πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους και κρυστάλλους, αλλά και τα δικά του μέταλλα και αρώματα; Μπορείς να επιλέξεις μια από αυτές τις πέτρες και να τη φοράς ή να την έχεις μαζί σου. Όπως και να διαλέγεις το άρωμά σου, με βάση τις ευωδιές που σου ταιριάζουν περισσότερο από ζωδιακή πλευρά. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεις τη σιγουριά και τη γοητεία σου, ενώ πολλοί από αυτούς τους κρυστάλλους λειτουργούν και σαν φυλακτά, απομακρύνοντας την αρνητική ενέργεια. Να λοιπόν τα δικά σου ζωδιακά πετράδια και αρώματα.


 
ΚΡΙΟΣ
Οι πέτρες του Κριού είναι ο αιματίτης και ο αμέθυστος.
Ο αιματίτης λέγεται και ηλιοτρόπιο. Σε στηρίζει ψυχολογικά και λειτουργεί θεραπευτικά, αν τον ακουμπήσεις σε κάποιο σημείο του σώματος που πονά. Επίσης, λένε πως αν έχεις ένα δίλημμα, τον κρατάς και σκέφτεσαι το πρόβλημα κοιτώντας τη φλόγα ενός κεριού και έρχεται η απάντηση.
Ο αμέθυστος φέρνει αγάπη, γαλήνη και βοηθά να έχεις ήρεμο ύπνο. Επίσης ενισχύει το θάρρος και την αποφασιστικότητα (ακόμα και σε έναν Κριό). Το όνομά του συνδέεται με την πεποίθηση ότι βοηθά, αν πίνεις πολύ αλκοόλ, να μη σε πιάνει.
Τα μέταλλα του Κριού είναι το σίδερο και το ατσάλι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι αγιόκλημα, μαύρο πιπέρι, λιβάνι, λεμόνι, δεντρολίβανο και μαντζουράνα.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Οι πέτρες του Ταύρου είναι το κοράλλι και το σμαράγδι.
Το κοράλλι στην πραγματικότητα δεν προέρχεται από τη γη, αλλά είναι ο σκελετός ενός θαλάσσιου ζώου. Προστατεύει από το κακό μάτι, φέρνει σύνεση και θάρρος, διώχνει την κατάθλιψη και επίσης πιστεύεται ότι ρυθμίζει τον γυναικείο κύκλο.
Το πολύτιμο σμαράγδι φέρνει όχι μόνο τον έρωτα, αλλά και το χρήμα, ιδίως σε όποιον ασχολείται με εμπόριο. Κάνει καλό στα κουρασμένα μάτια και δυναμώνει την όραση. Όχι μόνο τη φυσική αλλά και την πνευματική, καθώς ενισχύει τη διαίσθηση.
Το μέταλλο του Ταύρου είναι ο χαλκός.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι πικραμύγδαλο, τριαντάφυλλο, βανίλια, βιολέτα, πατσουλί, υλανγκ-υλάνγκ.
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι πέτρες του Διδύμου είναι ο αχάτης και η ακουαμαρίνα.
Ο αχάτης, όταν τον φοράς, σε κάνει πιο δημοφιλή, ευχάριστο, αλλά και ειλικρινή. Επίσης με τη γοητεία που προσδίδει, βοηθά να εξασφαλίσεις χάρες από ισχυρά πρόσωπα. Επιπλέον, σε ανακουφίζει από το στρες και χαρίζει ευεξία.
Η ακουαμαρίνα καταπραΰνει τα συναισθηματικά προβλήματα, ενώ φέρνει χαρά και ευτυχία, καθώς και αρμονία στο ζευγάρι. Παράλληλα, σε προστατεύει στα θαλάσσια και αεροπορικά ταξίδια.
Το μέταλλο του Διδύμου είναι ο υδράργυρος.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι λεβάντα, κρίνο, τζίντζερ, βασιλικός, λεμόνι, νερόλι, περγαμότο.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι πέτρες του Καρκίνου είναι ο σεληνόλιθος και το μαργαριτάρι.
Ο σεληνόλιθος ή φεγγαρόπετρα προσελκύει την αγάπη και βοηθά στη συμφιλίωση με τον σύντροφο, αν έχεις τσακωθεί. Φέρνει ήσυχο ύπνο και προστατεύει στα ταξίδια, ενώ ελαττώνει την επιθυμία για παχυντικά ή ανθυγιεινά φαγητά.
Το μαργαριτάρι ταυτιζόταν με θαλάσσιες και ουράνιες θεές. Σε κάνει να εκπέμπεις ερωτική γοητεία, ιδιαίτερα αν στοχεύεις σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Επίσης φέρνει χρήμα και, αν το έχεις σπίτι σου, προστατεύει από τις πυρκαγιές.
Το μέταλλο του Καρκίνου είναι το ασήμι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι γιασεμί, σανταλόξυλο, λεβάντα, κέδρος, δεντρολίβανο.
 
ΛΕΩΝ
Οι πέτρες του Λέοντα είναι το κεχριμπάρι και ο χρυσόλιθος.
Το κεχριμπάρι, που στην πραγματικότητα δεν είναι πέτρα αλλά απολιθωμένη ρητίνη, προστατεύει από την αρνητική ενέργεια των άλλων προς εσένα, προσελκύει φιλίες και έρωτες, ενισχύει την ερωτική απόλαυση και σε ανακουφίζει από διάφορες παθήσεις και πόνους.
Ο χρυσόλιθος ή περίδοτο προσελκύει τον έρωτα, αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ιδίως αν έχεις τάση να θυμώνεις εύκολα. Επίσης βοηθά να έχεις καλό ύπνο και ενισχύει την υγεία. Πιστεύεται πως φέρνει πλούτο και μπορείς να τον έχεις σαν γούρι στην τσέπη ή στο πορτοφόλι σου.
Το μέταλλο του Λέοντα είναι το χρυσάφι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι περγαμότο, λιβάνι, musk, νερόλι, τριαντάφυλλο, τζίντζερ.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι πέτρες της Παρθένου είναι ο αχάτης και το ζαφείρι.
Ο αχάτης σου χαρίζει γοητεία και κοινωνική άνεση. Σε κάνει πιο ευχάριστο στις παρέες αλλά και πιο άμεσο. Σε βοηθά να κερδίζεις την εύνοια ισχυρών προσώπων. Ανακουφίζει από το στρες, δίνει ευεξία και θεωρείται επίσης η πέτρα του καλού κηπουρού, αν ασχολείσαι με τα φυτά.
Το ζαφείρι ενισχύει την ερωτική πίστη και διαλύει τις διαμάχες μέσα στο ζευγάρι, βοηθά να βρει κανείς το δίκιο του και σε μπερδέματα νομικής φύσεως, είναι θεραπευτικό ιδίως στα μάτια και τέλος, ενισχύει τη σύνεση και τη διαίσθηση.
Τα μέταλλα της Παρθένου είναι ο υδράργυρος και το νικέλιο.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι λεβάντα, κρίνο, τζίντζερ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, νεραντζιά, θυμάρι.
 
ΖΥΓΟΣ
Οι πέτρες του Ζυγού είναι το οπάλι και ο νεφρίτης.
Το οπάλι σου χαρίζει γοητεία βοηθώντας σε να εξωτερικεύεις την εσωτερική σου ομορφιά, αλλά και να αποκτήσεις την εμφάνιση που ονειρεύεσαι. Είναι από τις πέτρες που φέρνουν χρήμα, ιδίως αν το βάλεις στον χώρο της εργασίας σου. Παράλληλα σου δίνει δύναμη και καλοτυχία.
Ο νεφρίτης φέρνει τον έρωτα, αλλά και βοηθά το σώμα να γιατρευτεί μόνο του, ιδίως σε προβλήματα νεφρών, καρδιάς, στομαχιού. Προσελκύει τον πλούτο και βοηθά να παίρνει κανείς σωστές αποφάσεις στα οικονομικά και σε όλα τα θέματα γενικά, καθώς ενισχύει τη σοφία.
Το μέταλλο του Ζυγού είναι ο χαλκός.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι αμύγδαλο, τριαντάφυλλο, βανίλια, βιολέτα, περγαμότο, λιβάνι, μελισσόχορτο.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Οι πέτρες του Σκορπιού είναι το τοπάζι και ο βήρυλλος.
Το τοπάζι φέρνει έρωτες και χρήμα, προστατεύει από αρνητικές επιρροές και ενέργειες των άλλων (φθόνο και δολοπλοκία) και ανακουφίζει από δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ο φόβος, η οργή, η κατάθλιψη. Επίσης προστατεύει και το σπίτι από πυρκαγιές και ατυχήματα.
Ο βήρυλλος προσελκύει και ενισχύει την αγάπη, δίνει ενέργεια στο σώμα, βοηθά τη συγκέντρωση και τη μνήμη, ιδίως όταν μελετάς, προστατεύει στα θαλασσινά ταξίδια (και από τη ναυτία), βοηθά να βρίσκεις χαμένα πράγματα.
Τα μέταλλα του Σκορπιού είναι το σίδερο και το ατσάλι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι γιασεμί, σανταλόξυλο, υλάνγκ-υλάνγκ, πατσουλί, κερασιά, καρύδα.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι πέτρες του Τοξότη είναι το τυρκουάζ και το τοπάζι.
Το τυρκουάζ είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φυλακτά. Αποτρέπει το κακό μάτι, τις αρρώστιες, τα ατυχήματα, τους κινδύνους. Δίνει θάρρος, αισιοδοξία, γοητεία, φέρνει καλοτυχία, νέους φίλους και προστατεύει την υγεία. Δυναμώνει τα μάτια και καταπολεμά τον πονοκέφαλο.
Το τοπάζι φέρνει αγάπη και πλούτο. Προστατεύει από αρνητικές επιρροές και ενέργειες των άλλων και διώχνει τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως ο φόβος, η οργή, η κατάθλιψη. Βοηθά και στο χάσιμο των κιλών. Επίσης προστατεύει και το σπίτι από πυρκαγιές και ατυχήματα.
Το μέταλλο του Τοξότη είναι ο κασσίτερος.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι γαρίφαλο, γιασεμί, μύρο, λιβάνι, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, τεϊόδεντρο.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι πέτρες του Αιγόκερω είναι ο όνυχας και το ρουμπίνι.
Ο όνυχας έχει την ιδιότητα, όταν βρίσκεσαι σε εχθρικό περιβάλλον, αντιμετωπίζεις αντιπάλους ή χρειάζεσαι προστασία, να αντανακλά την αρνητική ενέργεια πίσω σε εκείνον που τη στέλνει. Θεωρείται ισχυρό φυλακτό, που προστατεύει από τη γρουσουζιά και το κακό μάτι.
Το ρουμπίνι φέρνει πλούτο, δύναμη, χαρά. Ενισχύει τη θέληση και την αυτοπεποίθηση. Διώχνει τον φόβο. Σου δίνει ενέργεια, αν αισθάνεσαι εξάντληση. Επίσης, προστατεύει και τον χώρο σου από αρνητικότητα.
Το μέταλλο του Αιγόκερω είναι το μολύβι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι μανόλια, πεύκο, τζίντερ, πατσουλί, σανταλόξυλο, τεϊόδεντρο, ευκάλυπτος.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι πέτρες του Υδροχόου είναι το οπάλι και το μαύρο μαργαριτάρι.
Το οπάλι σου χαρίζει γοητεία βοηθώντας σε να εξωτερικεύεις την εσωτερική σου ομορφιά, αλλά και να αποκτήσεις την εμφάνιση που ονειρεύεσαι. Είναι από τις πέτρες που φέρνουν χρήμα, ιδίως αν το βάλεις στον χώρο της εργασίας σου. Παράλληλα, σου δίνει δύναμη και καλοτυχία.
Το μαύρο μαργαριτάρι φέρνει καλοτυχία και ενισχύει την ερωτική σου γοητεία. Επίσης, θεωρείται καλό γούρι για να προσελκύει το χρήμα και να προστατεύει από την απώλειά του. Τέλος, αν το έχεις σπίτι σου, προστατεύει και από τις πυρκαγιές
Το μέταλλο του Υδροχόου είναι το μολύβι.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι αζαλέα, γαρδένια, νερόλι, τριαντάφυλλο, λεμόνι, μέντα, ευκάλυπτος.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Οι πέτρες του Ιχθύ είναι η ακουαμαρίνα και ο ίασπις.
Η ακουαμαρίνα σε ανεβάζει ψυχολογικά, καταπραΰνει τα συναισθηματικά προβλήματα, ενώ φέρνει χαρά και ευτυχία, καθώς και αρμονία με τον σύντροφό σου. Παράλληλα, σε προστατεύει και σε ηρεμεί στα θαλάσσια και αεροπορικά ταξίδια, ιδίως αν είσαι τύπος που έχει κάποιες φοβίες.
Ο ίασπις ενισχύει τη νοητική λειτουργία και περιορίζει τα καπρίτσια και τις επιθυμίες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι ισχυρό φυλακτό απέναντι στους φυσικούς και τους… μεταφυσικούς κινδύνους, φέρνοντας ταυτόχρονα καλοτυχία.
Τα μέταλλα του Ιχθύ είναι ο κασσίτερος και η πλατίνα.
Τα αρώματα που σου ταιριάζουν είναι λεβάντα, σανταλόξυλο, λωτός, πατσουλί, τριαντάφυλλο.
 

Πηγή: www.myastro.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ