Ο Paul Auster απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ο διάσημος συγγραφέας της «Τριλογίας της Νέας Υόρκης» συζητάει στις 19:00 με τον Ηλία Μαγκλίνη

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, όχι μονάχα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του κόσμου, ο Paul Auster έπλασε έναν μύθο γύρω από το όνομα και το πρόσωπό του μέσα από μια σειρά συναρπαστικών μυθιστορημάτων.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, όχι μονάχα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του κόσμου, ο Paul Auster έπλασε έναν μύθο γύρω από το όνομα και το πρόσωπό του μέσα από μια σειρά συναρπαστικών μυθιστορημάτων – πιο γνωστό από αυτά, η περίφημη «Τριλογία της Νέας Υόρκης».



Χαρισματικός αφηγητής, προικισμένος παραμυθάς, ο Auster γνωρίζει όσο λίγοι πώς να φτιάχνει κόσμους πολυδιάστατους: καθημερινούς, γήινους, με έντονο το χρώμα της Νέας Υόρκης και του Μπρούκλιν, κόσμους αμερικανικούς με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή όμως, οικουμενικούς, παγκόσμιους, άμεσα αναγνωρίσιμους, πάνω απ' όλα, απρόσμενους, μυστηριακούς.



Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα ξεδιπλώσει στο ελληνικό κοινό τον αθέατο κόσμο των βιβλίων και της ζωής του, θίγοντας παράλληλα καίρια και καυτά κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν την πατρίδα του αλλά και τον πλανήτη σήμερα.
Αύριο 6 Νοεμβρίου, ο Paul Auster θα συζητήσει το πρωί με τους αναγνώστες του στον πολυχώρο Ιανός και το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά, στις 7 μ.μ.
Πληροφορίες: Μικρή Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, στις 7 μ.μ., είσοδος δωρεάν (με σειρά προτεραιότητας).



Πηγή: www.clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ